Case a metade dos galegos xa consome algúns alimentos ecolóxicos

Os vexetais son os produtos ecolóxicos que se consomen con máis frecuencia en Galicia, segundo unha enquisa do Consello Regulador dá Agricultura Ecolóxica de Galicia.

|

O consumo de produtos ecolóxicos, para os que Galicia ten unha boa capacidade de produción, non deixa de crecer no país, chegando xa a case a metade dos consumidores. Vexetais, ovos e pan son os favoritos.


Os vexetais son os produtos ecolóxicos que se consomen con máis frecuencia en Galicia, segundo unha enquisa do Consello Regulador dá Agricultura Ecolóxica de Galicia.


Gadisecologiamedioambientefrutasupermercado



Así, ata un 48,1% dos preguntados incorpóraos á súa cesta da compra máis dunha vez por semana. En segunda posición atópanse os ovos, xa que o 66,5% dos entrevistados os compra unha vez por semana ou mesmo máis.

Esta é a mesma frecuencia coa que os galegos adquiren carne fresca eco, un produto que "gaña terreo nos fogares galegos", destaca o Consello, ao crecer 7,2 puntos de 2014 a 2017 ata o 40,4%.

Algo semellante ocorre coa liña bio de pito e outro tipo de aves, un alimento que o 36,7% engade á súa lista da compra polo menos cada sete días. O crecemento con respecto á análise anterior é neste caso de 8,4 puntos.

Pan, pasta e cereais ecolóxicos teñen un papel "de peso" no informe e ocupan xa o terceiro posto. O 49,6% declaran consumilos "con certa frecuencia". Desta porcentaxe, o 26,3% asegura introducilos na lista da compra máis dunha vez por semana.

Con regularidade (53,1%) entran nos fogares os snacks, doces, marmeladas, mel e sobremesas non lácteas. Mentres, con frecuencias por baixo do 30% completan o 'top 10' as bebidas, conservas e aceites e conxelados. Fóra dos 10 primeiros postos e cunha porcentaxe do 7,27% atópase a alimentación infantil.

O Consello Regulador dá Agricultura Ecolóxica reivindica con base nestes datos que a base de consumidores eco creceu "de forma considerable" entre 2014 e 2017, xa que, cun aumento do 23,5%, chega ao 47,3% da poboación galega. Os produtos de orixe vexetal son "a porta de entrada" a este consumo.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE