A remontada do Levante en Montilivi sentenza ao Girona, que ten pé e medio en Segunda División e só os galegos poderían cambiarlle o sitio ao cadro de Eusebio.

|

A remontada do Levante en Montilivi sentenza ao Girona, que ten pé e medio en Segunda División e só os galegos poderían cambiarlle o sitio ao cadro de Eusebio.

Salvacion

Cousas peores e máis difíciles víronse, pero os afeccionados celestes poden durmir tranquilos. Ese non se que que ten na caluga todo afeccionado dun equipo que pelexa por non descender apagouse onte nos incondicionais celtiñas despois da vitoria de onte do Levante en Montilivi. Agora o descenso só é unha fugaz idea que pode provocar que algún se esperte sobresaltado, pero, virtualmente, Vigo vivirá o ano que vén outro ano de Primeira.

A condición de que non se dea a seguinte premisa: o Celta perde, o Xirona gaña e entre os dous resultados hai un parcial que recorta a diferenza de +6 que ten agora o conxunto galego sobre os cataláns. É dicir: unha derrota ante o Raio por 0-4 e unha vitoria dos branquivermellos ao Arabés por 0-3, por exemplo. Improbable, que non imposible. Díganllo senón á xente de Anfield

COMIDOS POLOS LEÓNS

E iso que o Celta onte estivo todo o lonxe que se pode estar de ser un equipo do nivel da elite do fútbol español. A derrota por 3-1 ante o Athletic de Bilbao obrigaba ao Celta para gañar en Balaidos ao Raio e vivir pendentes dos outros campos de España. O resultado en Montilivi permite aos vigueses selar o sábado a súa permanencia cun empate ou mesmo cunha derrota, a condición de que non sexa polo diferencial anteriormente citado.

Os pupilos de Escribá non deron a súa mellor imaxe. O VAR empezou amargando a tarde en Bilbao anulando un gol a Maxi Gómez. Tras iso, e en cuestión dun minuto, o Celta viuse 2-0 por baixo. Primeiro cun penalti que transformou Raúl García e máis tarde cunha xogada coral da fronte ofensiva dos leóns, que remachou o propio Raúl García.

Era o minuto 17 e tocou ir a remolque. A catástrofe foi absoluta cando no 40 un mal despexe de Rubén deixou só a Iñaki Williams para ampliar diferenzas. Só no 89, e despois de que o VAR anulase outro tanto, esta vez a Iñaki Williams, o Celta puido perforar a meta de Herrerín. Tamén desde os once metros, con Iago Aspas facendo de Antonín Panenka. Un gol balsámico nese doio pero capital na liga, xa que elevaba a diferenza para remontar do Xirona ata os seis goles.

GRAZAS Ao LEVANTE

O Levante remontou un encontro cheo de nervios en Montilivi (1-2), sela a súa permanencia en Primeira División, e deixa ao Xirona con moi poucas opcións de seguir na máxima categoría do fútbol español.

Saíu o Xirona moi enchufado diante da súa afección no último compromiso en Montilivi. Os de Eusebio tiveron dúas ocasións nos primeiros compases onde demostraron que eran conscientes do que se estaban xogando.

Stuani Xirona

Durante o mesmo período, o Levante topouse con mala fortuna cunha dobre lesión no primeiro cuarto de hora. No minuto catro foi Toño o que tivo que abandonar o terreo de xogo e no 17’ foi Rober Pier, que sufriu un xiro no seu xeonllo dereito e tivo que deixar o verde en padiola.

O resto da primeira metade desenvolveuse de forma bastante trabada, lóxico debido ao que se estaban xogando os dous equipos –que pelexan por manterse un ano máis en Primeira- non houbo unha ocasión clara para ninguén e as imprecisións foron protagonistas en ambos os lados.

A segunda parte, a diferenza da primeira, foi moito máis entretida e pasou absolutamente de todo.

No minuto 60’ o Xirona adiantouse con gol de Stuani, o de sempre, e esperanzó a Montilivi, que xa vía a luz de novo, pero tan só un minuto máis tarde, Morais, empatou o encontro cun excelente cabezazo e enmudeció ao feudo xerundense, que non llo podía crer.

Pero no minuto 73’ o colexiado sinalou penalti e expulsión a favor do Xirona e, cando os cataláns aferrábanse á permanencia, o VAR encargouse de anular o penalti e, obviamente a cartolina vermella.

Finalmente, a catro minutos para o final do encontro, o conxunto valenciano marcou o segundo tanto, obra de Bardhi, e selou a súa permanencia. Alegría para os visitantes e tristeza en Montilivi, que ven como o seu equipo queda practicamente sen opcións de seguir en Primeira División