España empata co VAR ante Marrocos e clasifícase primeira de grupo (2-2)

Un gol de Iago Aspas no tempo de desconto cun gol que concendió o VAR evitou a derrota.

|

Selecciu00f3n espau00f1onda a vermella espau00f1a marruecos mundial rusia 25062018

Foto de o Twitter oficial da Selección Española de Fútbol.

A Vermella non pasou do empate (2-2) coa selección de Marrocos e quedou segunda de grupo.

A selección de España xogou ante Marrocos o último partido da primeira fase do Mundial de Rusia.

O equipo que dirixe Fernando Hierro necesitaba só un empate para clasificarse para os oitavos de final ante un combinado marroquí que xa que estaba eliminado.

Pasado o minuto 90, España caía 1-2 e atopou un tacón salvador de Iago Aspas, anulado inicialmente e posteriormente concedido polo VAR.

Minutos despois, no Irán-Portugal, o videoarbitraxe daba tamén un penalti aos de Carlos Queiroz, que non anotaban o empate e daban o primeiro posto e o cruzamento coa anfitrioa aos españois, que deberán agora centrarse en recuperar unha mellor versión futbolística que ameazou con aparecer unicamente no debut.

A Vermella tivo un partido cheo de altibaixos. Nunca atopou o seu mellor fútbol, ausente de velocidade en case todo momento, e Munir non tivo que traballar en exceso ante a falta de novo dun ataque solvente porque a liña de medios non termina de render ao nivel da fase de clasificación. E o mesmo pódese dicir dunha defensa e unha portería que parece en ocasións demasiado nerviosa a pesar de non ter enfronte ataques poderosos.

A segunda parte non trouxo excesivas boas noticias. España mantivo o control, pero, máis lenta no seu xogo e con perda da efervescencia de Isco, custoulle atopar o camiño cara á portería de Munir e a mellor opción foi para o equipo de Hervé Renard.

Iago Aspas e Marco Asensio, por Diego Costa e Thiago, única novidade no once, respectivamente, foron os dous primeiros cambios para buscar o gol do triunfo ante un rival que vivía cómodo e que non perdoaba a súa opción, esta vez nun saque de esquina. En-Nesyri elevábase por encima de Sergio Ramos para facer o 1-2.

Nunha xogada illada, España sacou un saque de esquina e Aspas estivo listo para, co suspense do VAR, rabuñar un empate con sabor a ouro tras o tanto de Ansarifard, pero que non esconde a necesaria mellora para seguir na aventura rusa.