Os alimentos ultraprocesados xa non formarán parte dos menús infantís dos hospitais
Consumo elimina estes produtos da dieta para os menores enfermos.
O ministro de Dereitos Sociais, Consumo e Axenda 2030, Pablo Bustinduy, anunciou este mércores que o seu departamento está a traballar para excluír os alimentos ultraprocesados dos menús infantís dos hospitais.
"Imos garantir menús saudables e sen ultraprocesados para todos os nenos e adolescentes que estean ingresados en centros hospitalarios", resaltou o ministro durante a súa participación no taller nacional dentro do Plan da Organización Mundial da Saúde (#OMS) para deter a obesidade que se celebrou no Ministerio de Sanidade.
Ademais, engadiu que o obxectivo é tamén garantir menús saudables e sen ultraprocesados nas cafetarías e nos comedores públicos dos hospitais. "É un seguinte paso, sempre dentro da perspectiva de coherencia de políticas e asumindo que cada intervención por si mesma vai ser insuficiente para abordar un desafío e un reto desta magnitude", agregou.
Bustinduy informou de que esta paso forma parte do real decreto para garantir unha alimentación saudable en hospitais e en residencias de maiores que, segundo engadiu, coñecerase publicamente nas próximas semanas.
"O tema dos ultraprocesados está de actualidade desde a publicación do editorial en 'The Lancet', tamén cunha comunicación da Organización Mundial da Saúde, que identificaba precisamente o crecemento exponencial da presenza dos ultraprocesados nas dietas como unha ameaza á saúde pública global", sinalou.
Para Bustinduy débese erradicar a "incoherencia" de que os hospitais ofrezan alimentos ultraprocesados, xa que "son prexudiciais para a saúde".
Escribe o teu comentario