"É a comida máis importante? É malo tomar leite?": Quirónsalud destapa os mitos e lendas do almorzo
Un bo almorzo é a base dunha alimentación saudable, como lembran desde Quirónsalud, que achegan unha serie de consellos para afrontar a primeira comida do día. Cereais, lácteos e froita deben ser os alicerces do almorzo, como incide a dietista e especialista Elena Guedea. Foto: EP Afeitos escoitar desde pequenos que o almorzo é a comida máis importante do día, a inxesta do primeiro alimento da mañá é un protocolo case reverencial.
Un bo almorzo é a base dunha alimentación saudable, como lembran desde Quirónsalud, que achegan unha serie de consellos para afrontar a primeira comida do día.
Cereais, lácteos e froita deben ser os alicerces do almorzo, como incide a dietista e especialista Elena Guedea.

Afeitos escoitar desde pequenos que o almorzo é a comida máis importante do día, a inxesta do primeiro alimento da mañá é un protocolo case reverencial. Con todo, en España, habitualmente, dista moito dos opulentos banquetes que vemos moitas veces en películas ou series americanas. Tortitas, ovos, bacon, cereais, froita, torradas, galletas... Menús tremendos que, persoalmente, se me teño que comer dunha sentada pola mañá, inmediatamente téñome que volver deitar. Con todo, tampouco é bo empezar só cun café e unhas galletas. Desde Quirónsalud tratan de despexar moitas dúbidas sobre o almorzo, para que sexa saudable e equilibrado.
Pasamos moitas horas sen comer despois dun soño reparador, e esta comida básica achega ao redor da cuarta parte das calorías consumidas ao longo do día. Elena Guedea, dietista de Quirónsalud, sostén que o almorzo ideal "pódese realizar en dúas tomas e debe incluír basicamente tres grupos de alimentos, cereais, lácteos e froita".
"Os cereais son imprescindibles no almorzo porqué teñen un alto contido en hidratos de carbono, de absorción lenta, así como fibra, sales minerais e vitaminas do grupo B. Recoméndase que o pan, cereais de almorzo e torradas sexan integrais e, ocasionalmente, cambialo por galletas", suxire Guedea. Incorporar aceite de olvia á dieta e lácteos como o leite, o iogur ou o queixo e a froita -sempre recomendable que sexa de tempada- son outros elementos positivos porque supoñen un plus de calcio e vitaminas, ademais de regular o tránsito.
O almorzo, ademais, "mellora o estado nutritivo" e "axuda a controlar o peso". "O costume de non almorzar ou realizar un almorzo insuficiente conduce a comer máis na comida ou picar entre horas", subliñan desde Quirónsalud. Ademais, un bo almorzo "permite unha mellor repartición de enerxía", o que nos axuda a chegar ao final do día con máis enerxía e menos fatigados, contribuíndo á súa vez a mellorar o rendemento escolar, físico e intelectual.
Escribe o teu comentario