A vitamina C: os beneficios da laranxa

Non é ningún segredo que inxerir laranxas (ou beber o seu zume) a diario é a opción máis sa e natural para prover ao noso organismo da cantidade de vitamina C que precisa. Así que imos explicar en que funcións orgánicas intervén devandita vitamina e cales son os beneficios derivados de consumir laranxas con regularidade.


|

Naranjas
Laranxas

A vitamina C é unha encima necesaria para que o organismo desenvolva diversos procesos bioquímicos. En concreto, está suficientemente demostrado que reforza e equilibra a resposta inmunitaria do noso organismo ante todo tipo de infeccións, participa no proceso de absorción de minerais como o ferro e o calcio e é un factor indispensable na produción de colágeno.

 

Por si isto fose pouco, a vitamina C tamén é unha sustancia antioxidante de primeira orde.

 

Xeneralidades acerca da vitamina C

A vitamina C é unha encima necesaria para que o organismo desenvolva diversos procesos bioquímicos. En concreto, está suficientemente demostrado que reforza e equilibra a resposta inmunitaria do noso organismo ante todo tipo de infeccións, participa no proceso de absorción de minerais como o ferro e o calcio e é un factor indispensable na produción de colágeno. Por si isto fose pouco, a vitamina C tamén é unha sustancia antioxidante de primeira orde.

 

Cales son as doses diarias recomendadas de vitamina C

Segundo a Organización Mundial da Saúde, estas son achéguelos mínimos diarios de vitamina C:

En homes, 90 miligramos por día

En mulleres, 75 miligramos por día

Engadimos que superar esas doses mínimas non só non supón riscos para a saúde, senón que achega beneficios adicionais, que detallaremos máis adiante.

 

Trastornos derivados do déficit de vitamina C

Estes son os síntomas que poden ser indicativos de que non estamos a achegar ao organismo unha cantidade suficiente de vitamina C:

  • Alta propensión a contraer infeccións
  • Cansazo e apatía
  • Dor e/ou inflamación articular
  • Frecuentes hemorraxias nasais
  • Inflamación das encías (gingivitis)
  • Cicatrización das feridas deficiente ou excesivamente lenta
  • Tendencia á formación de hematomas
  • Pel e/ou cabelo ásperos e resecos
  • Osteoporose
  • Enfraquecemento do esmalte dental
  • Diminución do apetito

 

En adición, a avitaminosis C (carencia total de vitamina C) é a causa directa do escorbuto, unha afección que provoca anemia en quen a sofre, xunto cos síntomas mencionados anteriormente.

 

 

O reforzo do achegue de vitamina C, esencial nas tempadas invernais


Un achegue extra de vitamina C sempre é benvido no inverno, ao obxecto de reforzar o sistema inmunitario e combater eficazmente as enfermidades respiratorias producidas por virus e bacterias.

 

Precaucións a observar si utilizamos complementos vitamínicos que conteñen moita vitamina C

Máis aló das doses mínimas recomendadas pola OMS, poden achegar até 2000 miligramos ao día de vitamina C. De feito, as doses máis altas son utilizadas para liquidar con éxito os casos de avitaminosis que producen escorbuto.

 

Os sinais indicativos de que nos estamos excedendo no achegue de vitamina C son:

 

  • Náuseas, vómitos, diarrea, trastornos estomacais, dor de cabeza e insomnio.
  • Empeoramento, en quen a sofren, dos síntomas da enfermidade por reflujo gastroesofágico (ERGE).
  • Insuficiencia renal en pacientes sometidos a tratamento con sustancias betabloqueantes.
  • Agravamento do curso da hemocromatosis, unha enfermidade na que o organismo almacena moito máis ferro do que precisa.
  • O aumento dos niveis de estrógenos en mulleres sometidas a terapia hormonal substitutiva. 
  •  
  • Sinalamos que estes trastornos unicamente obsérvanse en persoas que mantiveron elevadísimos achegues de vitamina C, sen ningún control médico, durante longos períodos de tempo.

 

Mediante o consumo regular de laranxas é practicamente imposible que nos excedamos, posto que para superar o límite diario de achegue de vitamina C teriamos que comernos máis de 40 laranxas ao día.

 

Laranxas e cítricos: a opción natural para achegar ao organismo toda a vitamina C que necesitas

Sabías que para achegar ao teu organismo toda a vitamina C que precisa tan só tes que achegarche á túa tenda de froita e verdura e comprar dous laranxas de calibre medio? Pois así é, xa que cada laranxa ten un contido aproximado de 50 miligramos de vitamina C. Conque, tanto si es home como muller, con só dous laranxas cobres as túas necesidades orgánicas diarias de vitamina C.

 

O desglose nutricional dunha soa laranxa complétase con:

  • Uns 3 gramos de fibra saudable
  • Ao redor de 15 gramos de carbohidratos, 12 dos cales son de fructosa (o azucre saudable)
  • Máis ou menos, 1 gramo de proteínas vexetais
  • Sobre 12 microgramos de vitamina A
  • Uns 235 miligramos de potasio

 

En adición, unha laranxa só achega 60 calorías ao organismo e non contén sodio, algo que resulta moi interesante para as persoas que sofren trastornos relacionados coa retención de líquidos.

 

Beneficios do consumo regular de laranxas

O consumo de tres ou catro laranxas ao día é beneficioso para:

  • Protexer ás células do dano producido polos radicais libres
  • Axudar ao corpo a producir colágeno, mellorando o estado da pel, os ósos, os tendóns e os cartílagos
  • Facilitar a absorción do ferro (por iso recoméndase consumir laranxas aos enfermos que presentan anemia)
  • Reforzar o sistema inmunitario
  • Diminuír moderadamente a tensión arterial
  • Reducir os niveis de cortisol, a hormona da tensión

 

 

Cal é a mellor forma de consumir laranxas para aproveitar os seus beneficios?

A laranxa achega un toque delicioso e peculiar a calquera preparación culinaria, como pode ser o famoso pato á laranxa, un clásico da reputada cociña francesa.

 

Pero a vitamina C degrádase coa calor da cocción, polo que para aproveitar todas as propiedades saudables das laranxas debemos consumilas en cru, ben como tentempié ou como sobremesa.

 

Preparar un delicioso zume de laranxas maduras é outra opción, pero neste caso é preferible non coalo para non renunciar aos beneficios da fibra que contén a pulpa da laranxa.    

 

Como conservar adecuadamente as laranxas

Se a temperatura ambiente non supera os 25 °C, podes conservalas sen refrigerar durante varios días. Pero procura que sobre elas non incide directamente a luz do sol.

 

Con temperaturas ambientais elevadas ou para laranxas moi maduras, a mellor opción é o frigorífico. Iso si, non as manteñas na neveira demasiados días, posto que cando se refrigeran perden auga con relativa rapidez: o seu pulpa secarase e a cantidade de zume obtida será escasa.

 

Onde comprar laranxas de máxima calidade e colleitadas en España?

Na nosa tenda virtual podes comprar laranxas online das seguintes tipoloxías:

  • Laranxas de mesa
  • Laranxas de mesa de calidade premium
  • Laranxas de zume
  • Laranxas de pequeno calibre (con moito zume)

Ademais, a nosa oferta de froitas cítricas inclúe as máis selectas mandarinas, pomelos e limóns, de excelente presenza e no seu punto xusto de madurez.

 

Finalizamos lembrando que cultivamos, colleitamos e comercializamos directamente os nosos propios produtos, polo que na nosa tenda virtual podes comprar froita e verdura online, desde calquera punto de España, coa garantía da mellor calidade e prezo.


 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE