Estes son os xamóns, queixos, augas e peixes galegos premiados por sibaritas internacionais
O International Taste Institute, composto por chefs e sommeliers de renome mundial, anunciou os gañadores do Superior Taste Award 2024. Dos 2.673 produtos alimenticios e bebidas galardoados, 177 son españois, e 13 proveñen de Galicia.
Desde a súa fundación en 2005, o International Taste Institute entrega os seus premios realizando avaliacións sensoriais mediante catas a cegas. O seu xurado, composto por máis de 200 chefs e sommeliers de 15 asociacións culinarias europeas, valora características como a primeira impresión, o aspecto, o cheiro, a textura e o sabor. Só os produtos que superan unha puntuación media do 70% son premiados, destacando pola súa calidade e equilibrio.
O International Taste Institute tamén outorga recoñecementos especiais a produtores cunha calidade excepcional. España superou por primeira vez os 175 produtos galardoados, con 177 produtos premiados en sectores variados como licores, cervexas, augas, cafés, carnes, peixes, salgaduras e doces.
Os productos galegos recoñecidos inclúen:
- Xamón Selecta de Porco Alimentado con Castañas, de Coren.
- Greenster, Mascarpone e Queixo Crema de Innolact S.L.
- Catro produtos de Marfrío: Anilla de Potón, Raba IQF, Lura Patagónico Enteiro e Tentáculos de Potón.
- Tres produtos de Stolt Sexa Farm: Premium Frozen Turbot Fillets, Fresh Sole e Fresh Turbot.
- Auga Mineral Natural Mondariz e Auga Mineral con Gas Mondariz, de Augas de Mondariz Fonte do Val S.L.
Unha boa noticia sen dúbida para estas marcas, pois o sabor é un factor crucial para os consumidores á hora de elixir e volver comprar produtos alimenticios. Ademais, os produtores galardoados co Superior Taste Award utilizan este prestixioso recoñecemento nas súas estratexias de mercadotecnia
Escribe o teu comentario