‘Xianas’, as galletas galegas que triunfan como agasallo de “repostería gourmet”

A aposta polo uso de ingredientes naturais, sen aditivos nin conservantes, son un dos segredos destas galletas que seguen a receita tradicional de Taboada. 

 


|

A aposta polo uso de ingredientes naturais, sen aditivos nin conservantes, son un dos segredos destas galletas que seguen a receita tradicional de Taboada. 

 

As galegas incorporan nos seus deseños  elementos tan recoñecibles como a Torre de Hércules ou a Catedral de Santiago. 

 

Xianas 02
Galletas Xianas | Foto: Naranjalimón

 

As liñas mestras son: tradición, artesanía e sustentabilidade. Neses tres piares, ademais de produtos de primeira calidade, susténtase o éxito de as galegas ‘Xianas’. Este produto galego ten un século ás súas costas, a pesar de que a súa comercialización baixo este selo, que naceu pola iniciativa dunha lucense e unha coruñesa -Nélida Sobrado e Ana Ledo, respectivamente- leva no mercado apenas seis anos, pero consolidáronse como todo un acerto á hora de regalar. 

 

A idea de comercializar este luxo da repostería do país xorde do movemento ‘slow food’, unha filosofía dos 80 que mira por que o comer sexa máis que unha rutina. Debe ser unha experiencia, con preparación e degustando cada bocado, sensibilizada coa procedencia dos produtos e a pegada que deixa no medio. 

 

Entón, por que non levalo ao mundo das galletas artesanais cunha receita con máis dun século de vida en Taboada? Galegas e cun claro enfoque pola sustentabilidade, as ‘Xianas’ están a resultar ser un elemento imprescindible nas cestas de agasallo. 

 

SÓ INGREDIENTES NATURAIS

Sen aditivos, nin conservantes, con todo o sabor dos ingredientes naturais que a compoñen, como a manteiga, o ovo de galiñas non engaioladas, fariña de trigo e azucre integral de cana. Ao tempo, podemos gozar de variedades como as Xianas de améndoa ou café. 

 

“Os seus acenos de identidade pasan pola súa forma redondeada e fino grosor, algo que hoxe en día se consegue grazas a ferros metálicos que, favorecidas polos avances tecnolóxicos, facilitan a produción artesanal dunha maior cantidade de galletas”, sinala a firma, que incorpora nos seus deseños algúns elementos tan recoñecibles como a Torre de Hércules, a Catedral de Santiago ou a silueta de Galicia. 

 

RESPECTO Ao MEDIO

Pero non só as galletas buscan ser respectuosas co medio, xa que o seu envase, ademais de por o seu deseño innovador, prodúcese con materiais ecolóxicos e reducindo ao mínimo o uso de plásticos. 

 

O éxito das Xianas xa superou as fronteiras de Galicia, con presenza en establecemento gourmet de Madrid e Barcelona. Pedacitos de Galicia que viaxan máis aló da nosa terra para transportarnos ao fogar, que é onde mellor cómese. 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE