‘Xianas’, as galletas galegas que triunfan como agasallo de “repostería gourmet”
A aposta polo uso de ingredientes naturais, sen aditivos nin conservantes, son un dos segredos destas galletas que seguen a receita tradicional de Taboada.
A aposta polo uso de ingredientes naturais, sen aditivos nin conservantes, son un dos segredos destas galletas que seguen a receita tradicional de Taboada.
As galegas incorporan nos seus deseños elementos tan recoñecibles como a Torre de Hércules ou a Catedral de Santiago.

As liñas mestras son: tradición, artesanía e sustentabilidade. Neses tres piares, ademais de produtos de primeira calidade, susténtase o éxito de as galegas ‘Xianas’. Este produto galego ten un século ás súas costas, a pesar de que a súa comercialización baixo este selo, que naceu pola iniciativa dunha lucense e unha coruñesa -Nélida Sobrado e Ana Ledo, respectivamente- leva no mercado apenas seis anos, pero consolidáronse como todo un acerto á hora de regalar.
A idea de comercializar este luxo da repostería do país xorde do movemento ‘slow food’, unha filosofía dos 80 que mira por que o comer sexa máis que unha rutina. Debe ser unha experiencia, con preparación e degustando cada bocado, sensibilizada coa procedencia dos produtos e a pegada que deixa no medio.
Entón, por que non levalo ao mundo das galletas artesanais cunha receita con máis dun século de vida en Taboada? Galegas e cun claro enfoque pola sustentabilidade, as ‘Xianas’ están a resultar ser un elemento imprescindible nas cestas de agasallo.
SÓ INGREDIENTES NATURAIS
Sen aditivos, nin conservantes, con todo o sabor dos ingredientes naturais que a compoñen, como a manteiga, o ovo de galiñas non engaioladas, fariña de trigo e azucre integral de cana. Ao tempo, podemos gozar de variedades como as Xianas de améndoa ou café.
“Os seus acenos de identidade pasan pola súa forma redondeada e fino grosor, algo que hoxe en día se consegue grazas a ferros metálicos que, favorecidas polos avances tecnolóxicos, facilitan a produción artesanal dunha maior cantidade de galletas”, sinala a firma, que incorpora nos seus deseños algúns elementos tan recoñecibles como a Torre de Hércules, a Catedral de Santiago ou a silueta de Galicia.
RESPECTO Ao MEDIO
Pero non só as galletas buscan ser respectuosas co medio, xa que o seu envase, ademais de por o seu deseño innovador, prodúcese con materiais ecolóxicos e reducindo ao mínimo o uso de plásticos.
O éxito das Xianas xa superou as fronteiras de Galicia, con presenza en establecemento gourmet de Madrid e Barcelona. Pedacitos de Galicia que viaxan máis aló da nosa terra para transportarnos ao fogar, que é onde mellor cómese.
Escribe o teu comentario