Sete cociñeiros competirán polo título de Mellor Cociñeiro de Tapas 2025 de toda Galicia
O evento terá lugar o martes ás 20.00 horas no Museo Centro Gaiás da Cidade da Cultura, en Santiago de Compostela.
'Sete Cidades, Sete Sabores' porá a competir este martes a sete cociñeiros das sete cidades galegas nunha iniciativa, de Turismo de Galicia, para promocionar o turismo urbano combinado coa súa oferta gastronómica, da que sairá elixido o Mellor Cociñeiro de Tapas 2025.
Segundo informou a Xunta, o evento terá lugar o martes ás 20.00 horas no Museo Centro Gaiás da Cidade da Cultura, en Santiago de Compostela.
A gala é o peche dunha campaña de Turismo de Galicia para atraer ao visitante que realiza escapadas en diferentes épocas do ano buscando experiencias culinarias, enfocar na gastronomía local e a cultura vinculada á comida.
Neste acto, mostrarán a creatividade da gastronomía galega enmarcando estas experiencias nos recursos turísticos de Ferrol, A Coruña, Santiago de Compostela, Pontevedra, Vigo, Ourense e Lugo.
Os chefs representantes de cada cidade son: Álex Martínez e Mar López de Bacelo (Ferrol); Vicenzo Amaddeo de Ama Italiana Contemporánea (A Coruña); Alejandro Ferreiro de Ou Sendeiro (Santiago de Compostela); Rubén González do Cafetín da Alameda (Pontevedra); Daniel Bastos da Marciana (Vigo); Paco Gómez de Pulpería Asador A Feira (Ourense) e José Luís Pardo de Orixe do Campo (Lugo).
Cada chef disporá dun máximo de tres minutos para finalizar a súa tapa no escenario. A orde será: Ferrol, A Coruña, Santiago de Compostela, Pontevedra, Vigo, Ourense e Lugo.
Escribe o teu comentario