O Capón de Vilalba pode co frío, máis de mil persoas asisten á feira deste produto chairego

O propio Concello explicou a través das súas redes sociais que nesta edición a feira contou con 30 criadores censados "garantindo así a presenza de produto". Así mesmo, celebrouse a degustación gratuíta e a actuación da minibanda de Vilalba


|

Cientos de ejemplares de capón en la Feria del Capón de Vilalba (Lugo)
 

Máis de mil persoas celebraron este domingo en Vilalba a Feira do Capón, un evento con case dous séculos de historia que congregou un ano máis a locais e visitantes. "A pesar do frío foi todo un éxito, terminaron coas existencias", celebrou a alcaldesa, Marta Rouco.

Segundo expresou a mandataria local a Europa Press, non hai cifras oficiais de asistencia, pero mínimo pasaron dous mil ou tres mil persoas pola feira. "Vendéronse case todos os capóns e na degustación gratuíta esgotáronse as existencias", sinala.

"Todo un éxito" a pesar de que facía "bastante frío", expresou a alcaldesa, quen indicou que pola tarde empezou a nevar na localidade lucense.

Neste contexto, o propio Concello explicou a través das súas redes sociais que nesta edición a feira contou con 30 criadores censados "garantindo así a presenza de produto". Así mesmo, celebrouse a degustación gratuíta e a actuación da minibanda de Vilalba.

Durante a xornada, o director da Axencia Galega dá Calidade Alimentaria da Consellería do Medio Rural, Martín Alemparte, destacou os "avances rexistrados para a progresiva consolidación da Indicación Xeográfica Protexida (IXP)" que ampara este produto, con tres operadores xa certificados.

Así mesmo, remarcou a "ampla tradición" desta feira, a súa vinculación co Nadal en Galicia e a súa "importancia como dinamizadora económica e social da contorna".

Pola súa banda, a deputada do BNG no Parlamento Galego, Montse Valcárcel, enxalzou o papel da feira ao ser "clave para fomentar o consumo de proximidade e contribuír a un sistema máis sotenible e xerar máis dinamismo económico no propio territorio".

"Esta feira é unha celebración do que somos, da nosa identidade, da nosa historia, do noso rural e a nosa dedicación á terra, algo que sería inviable sen a implicación dos criadores", salientou.

 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE