Vídeo da goleada de España a Costa Rica, un 7-0 que sitúa á Vermella preto da seguinte fase do Mundial de Qatar

A moza España gaña posicións fronte a favoritas como Arxentina e Alemaña que sufriron durísimos reveses nos seus debuts ao caer ante seleccións de moito menos pedigrí como Arabia Sauidita, onte os de Messi, e Xapón, esta mañá os xermanos.

|

EuropaPress 4830375 23 november 2022 qatar doha spains marco asensio celebrates scoring his
España golea no seu primeiro partido dle Mundial / @EP

España tivo unha estrea mundialista máis que pracenteiro despois de endosarlle sete goles a Costa Rica (7-0). A formulación de Luís Enrique deixou convalecente ao conxunto tico durante os 90 minutos e mostraron que a Vermella pode ser un candidato para levar este Mundial. Os goleadores do conxunto español foron Ferrán Torres por partida dobre, Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi, Carlos Soler e Morata.

DOMINIO TOTAL NOS PRIMEIROS 45 MINUTOS

A idea de Luís Enrique era clara: ir ao ataque desde o primeiro momento e non dubidar en defensa. Meu dito meu feito, os seus pupilos seguiron ao pé da letra as súas indicacións e empezaron presionando arriba para que qualquier mínima posesión do conxunto tico acabase nas botas de algun xogador español.

A Vermella empezou avisando por partida dobre, primeiro cun disparo de Dani Olmo e despois con outro de Marco Asensio. Os dous saíron fregando o pau, pero lonxe de frustrar ao combinado nacional, o único que fixo foi aumentar as ganas de marcar o primeiro tanto. Para iso non tiveron que esperar demasiado, xa que dous minutos despois Dani Olmo anotaba o primeiro gol grazas a unha asistencia de Gavi. O extremo do RB Leipzig recibía o balón de costas, pero conseguía dar a media volta para encarar a Keylor Navas e enviar o balón ao fondo da rede.

Dez minutos despois, Marco Asensio resarcíase do seu fallo inicial e colocaba o 2-0 no marcador grazas a unha asistencia de Jordi Alba, quen callou unha excelente primeira parte, non só polo pase previo ao segundo tanto, se non por provocar o penalti que Ferrán Torres transformaría no 30'.

MESMO GUION, MESMA SUPERORIDAD

A segunda metade non era moi distinta, xa que España seguía dominando e buscando a portaría de Keylor Navas. O cuarto tanto era de Ferrán Torres, que como di o devandito, "el hallo guisado e el comeullo". Gavi cedíalla ao extremo do Barça pero perdía o balón en primeira instancia, aínda que a súa loita por recuperala tiña recompensa e quedáballa para probar o disparo, rodeado de defensas, pero coa fortuna de enviala ao fondo da rede. Por tanto, dobrete para reforzar a confianza dun dos goleadores da Selección.

A partir de aquí, roda de cambios para repartir minutos e dar descanso aos máis veteranos, como Jordi Alba e Busquets. Tamén foi o momento de balde para saír ao campo e debutar no seu primeiro Mundial con tan só 19 anos.

Carlos Soler celebra su gol frente a Costa Rica en el Mundial de Qatar en una foto de Adam Davy
Carlos Soler celebra o seu gol fronte a Costa Rica no Mundial de Qatar nunha foto de Adam Davy

O quinto tanto viño das botas de Gavi tras un centro de Morata que remata de primeiras desde a media lúa. A goleada redondeárona Carlos Soler e Morata nos minutos finais, que non quixeron perder a oportunidade de apuntar á festa.

Os de Luís Enrique colócanse primeiros do grupo E e o seu próximo partido será o fronte a Alemaña o vindeiro domingo ás 20:00 horas.