As croquetas do Restaurante Simpar de Santiago aspiran a ser as mellores de España

Despois de impor no Campionato Mundial de Callos, o chef Áxel Smyth aspira a coroar coa Mellor Croqueta de Xamón Sánchez Romero Carvajal.


|

Foto SRC 016 (1)
Foto: Xamón Sánchez Romero Carvajal

 

Doraditas, calentitas, cun recheo que conquista o padal... As croquetas de xamón son, por si mesmas, patrimonio da gastronomía española. Pode debelas moitas clases e moitas formas, pero as mellores sempre son as de nai. Aínda que hai un xurado que se propuxo, precisamente polo Día Mundial da Croqueta, descubrir cal é o restaurante que fai as mellores de España, co xamón ibérico de Xabugo de Sánchez Romero Carvajal como eixo central deste prato para o que se postulou o restaurante santiagués Simpar, que trata de volver acaparar as portadas do mundo. 

 

DOS CALLOS Á CROQUETA

E é que este local de Santiago de Compostela, co reputado Áxel Smyth -nomeado a chef revelación do ano- á fronte dos seus fogóns xunto a n Claudia Merchán, xa presume de ter os mellores callos do planeta. Así o testemuña o galardón conseguido o pasado ano na VII Edición do Campionato Mundial de Callos Pedro Martino, onde foi coroado como a mellor proposta.

 

Agora, coa culler de novo entre os dentes e lucindo a Estrela Michelin lograda en 2024, Smyth lánzase a reinventar este prato que a pesar de nacer en Francia foi alén dos Pireneos onde alcanzou fama mundial. De usar como forma para reaprovechar sóbralas a croqueta saltou ao menú dos máis selectos restaurantes, aínda que é nos fogares de España onde se friten a maior parte dos 3.700 millóns de croquetas que se consomen

 

Axel Smyth
Áxel Smyth | Foto: EP

 

Madrid Fusión acollerá unha nova edición do certame para elixir ao sucesor do madrileño Restaurante Quinqué, que foi condecorado pola obra do chef Carlos Griffo sobre 70 propostas. No seu XI Edición, Smyth verallas con outros titáns da cociña como Alejandro Vila de Restaurante A Pandora (Avilés, Asturias), Edu Espejo de Restaurante Flama (Valencia), Adrián Collantes de Restaurante A Barra da Tasquería (Madrid), Jorge Lozano de Restaurante O Portal de Liño (Salamanca), Manuel Jurado de Restaurante Santabar (Alacante) e Manuel Arenilla Méndez de Restaurante Xardín Palacio dos Duques Gran Meliá (Madrid).

 

Gastón Acurio, Jorge Vallejo, José Pizarro, Xanty Elías, María Castro e o xa citado Carlos Griffo compoñen o xurado que desmigará as creacións para escoller á mellor croqueta de norte a sur desta pel de touro. O seu bechamel, o sabor a xamón 100% onubense, a calidade da súa rebozado ou a fariña empregada mediranse ao milímetro neste concurso ao que non concorrerán as mellores croquetas do universo: as da miña mamá. Mellor. Máis para min. 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE