Máis dun centenar de solicitudes para aprender a facer filloas nos talleres 'Filloa Cooking' de Lestedo
A Festa dá Filloa de Lestedo programa unha serie de actividades para aprender a facer este rico prato.
As solicitudes para participar no programa 'Filloa Cooking' amontoáronse en cuestión duns poucos días con persoas desexosas por aprender a facer este doce típico da gastronomía galego. Para garandes e pequenos, con gluten e gluten free ou mesmo por lingua de signos, as propostas, dirixidas polo chef José Manuel Mallón, arrincan mañá 14 de febreiro e até o venres 16 no Local Social de Lestedo.
“Con estas propostas, queremos achegar a versatilidade da Filloa de Lestedo a distintos colectivos. Ademais, a Filloa Cooking contará coa colaboración da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (AGACAL)”, sinalan os organizadores, que propoñen para mañá un primeiro taller para ensinar aos máis pequenos a preparar este prato con xogos sensoriais e os consellos das filloeiras de Lestedo.

Para as persoas celiacas, a Asociación Filloa de Lestedo non quere deixar a ninguén atrás e programa un showcooking para este 15 de febreiro con Roberto Filgueira, do restaurante Ou Balado (cunha estrela verde Michelín e un Sol Repsol) e o xa citado José Manuel Mallón aos fogóns dunha actividade que contou con máis solicitudes que prazas ofertadas. Fariñas de maiz, garavanzos, arroz, castañas ou trigo sarraceno para poder facer as nosas filloas, doces ou saldadas, pero tradicionais e para todos os padais.
Por último o venres o showcooking estará signado para facer a 'Filloa Accesible'. “Estendendo esta colaboración e procurando esa accesibilidade da nosa celebración, tamén o pregón da XLI Festa dá Filloa de Lestedo contará con Intérprete en Lingua de Signos (ILSE)”, explican os organizadores, que contará coa colaboración coa Asociación de Persoas Xordas de Santiago de Compostela (APSSC)
Escribe o teu comentario