Todo a punto na Azucreira de Portas para a edición máis grande e familiar do PortAmérica

Do 13 ao 15 de xullo o mellor do panorama musical e o mellor do mundo da gastronomía danse a man en Caldas de Reis con motivo da celebración dun dos festivais referencia de Galicia. 


|

Portamerica
Foto: PortAmérica

 

Es máis de doce ou de salgado? De pop ou de rock? De meterche nos pogos ou de acender o chisqueiro no momento balada? Sexas como sexas, benvido a Portas, porque o PortAmérica é, si ou si, o teu festival. O de Caldas de Reis é un festival que o abarca absolutamente todo, desde a música até a gastronomía, sen descoidar a capacidade desta clase de eventos de crear comunidade e conciencia ambiental, como a súa iniciativa de plantar unha árbore por cada entrada vendida. Así, o PortAmérica convértese nun pulmón non só para a economía galega, senón tamén para a oferta cultural do país e para o medioambiente, deixando unha pegada que vai moito máis alá da pegada cuantificable en cifras. 

 

 

TRES DÍAS COA MELLOR MÚSICA

Así as cousas, na contorna da Azucreira de Portas traballan sen descanso para ter todo listo para este xoves 13 de xullo, momento no que darán comezo as "hostilidades" con tres días de música con Estrela Michelin ou de gastronomía con Disco de Platino, todo ao gusto do consumidor. Quirkyoddgirl abre a xornada ás 18 horas nun día no que desfilarán polo escenario do PortAmérica estrelas da talla de Quique González, YSY A, Deluxe ou Second

 

A esta constelación de estrelas hai que engadir a Bad Gyal, A M.Ou.D.A., Loquillo, Grande Amore, Nickie Nicole, M-Clan, Carlangas, Dani Fernández, Sebastián Yatra ou Silvana Estrada, que serán algunhas das actuacións máis destacadas nos concertos do venres 14 e o sábado 15 de xullo.

 

Unnamed (1)

 

TODA A FAMILIA Á MESA

Poderiamos ter o estómago cheo só con este menú musical, pero en Portas non se conforman con isto, senón que puxeron á fronte dos fogóns todo o máis granadeiro do panorama: David Abalo (A Radio), Javi Oleiros (Culler de Pau), María Varela (A Parada dás Bestas), Pablo Lens (CAHG) ou Lydia do Olmo e Xosé Magallaes (Ceibe) son algúns dos artistas da cociña que compoñen esta degustación que traen a Galicia se cadra do mundo tanto a nivel nacional como internacional. 

 

 

Para conectar estes dous universos, a organización do PortAmérica fixo un gran esforzo para compartimentar de forma cómoda e atractiva estes dous universos, de forma que os asistentes teñan todo a man. Así, intégranse no recinto do festival a vinoteca Queixiño, para degustar os mellores viños e queixos de Galicia, ou o afamado Mercado de Talentos, con 25 postos aos que asomarse e acceder aos produtos que pon á nosa disposición creadores locais e unha gran variedade de artistas. 

 

Doutra banda, cabe destacar que para esta edición, o festival destaca o servizo de ludoteca lecer infantil 'A Chiquiteca', coa Guaua á fronte do mesmo. Un equipo de animación, educación e tempo libre "cunha metodoloxía activa e participativa e unha experiencia de 19 anos" leva este espazo "seguro e perimetrado dentro do recinto do festival cunha zona cuberta e outra descuberta". 

 

Unnamed

 

Actividades para os máis pequenos, con talleres, cantabailes, xogos e até unha festa holi para facer do PortAmérica unha experiencia familiar, de modo que os pais poidan deixar aos seus fillos nunha contorna segura -para nenos de entre 3 e 12 anos cun aforamento de até 40 menores- mentres gozan da variadísima oferta do festival. Conciliar nunca foi tan fácil, e gozar da música coa tripa contenta tampouco. Non quedan escusas para non pasar este fin de semana pola Azucreira de Portas, porque algo haberá que satisfaga até ao máis selecto dos padais. 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE