Autònoms gallecs demanen ajudes per al comerç i l'hostaleria davant de la caiguda patida des de l'estiu

L'Associació Gallega de Treballadors Autònoms i del Mar, integrada a UPTA, adverteix que comerç i hostaleria "s'enfonsen" després de restar Galícia des d'agost, segons els seus números, 700 actius al primer àmbit i 500 al segon.

|

La sisena onada i l'arribada de l'Omicron tornen a enfonsar la facturació de l'hostaleria i del petit comerç després de la recuperació estiuenca. A Galícia han desaparegut més de 1.000 autònoms des de l?agost.


Arxiu - El president d'UPTA España, Eduardo Abad

Arxiu - El president d'UPTA España, Eduardo Abad





L'Associació Gallega de Treballadors Autònoms i del Mar, integrada a UPTA, adverteix que comerç i hostaleria "s'enfonsen" després de restar Galícia des d'agost, segons els seus números, 700 actius al primer àmbit i 500 al segon.


Tot i les xifres positives publicades aquest dijous , aquesta associació apel·la a "ser prudents" respecte al nou cep de la pandèmia ia causa de la crisi de subministraments "que pot afectar, en especial, aquells autònoms amb negocis relacionats amb el comerç".


El nombre d'aturats registrats a les oficines dels serveis públics d'ocupació (antic Inem) va baixar en 1.298 persones al novembre a Galícia en relació amb el mes anterior, fet que suposa un descens del 0,84%, inferior al de la mitjana . segons les dades que publica aquest dijous el Ministeri de Treball i Economia Social .


DEMANEN DESCOMPTES ALS IMPOSTOS
Davant les "preocupants pèrdues" en aquests dos gremis, comerç i autònoms, "fonamentals", les dades positives d'aquest mes, assenyala, "les compensen els registres d'altres sectors autònoms que sí que han aconseguit estabilitzar la seva afiliació durant el mes de novembre" .

Per comunitats, apunta que "la pitjor part" se l'han endut les Balears, Castella i Lleó i Galícia amb una minva que xifra en 131 autònoms aquest mes.

Així, el president d'UPTA, Eduardo Abad, avisa que "un mes més les dades recorden la tràgica situació que travessen els hostalers i el petit comerç".

"És urgent emprendre accions que permetin frenar aquesta hemorràgia a la feina autònoma; la digitalització en el sector del petit comerç i els incentius fiscals per activar el consum a l'hostaleria són actuacions necessàries que s'han de posar en marxa com més aviat millor", sentencia.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE