Posible salmonella nunha ducia de marcas de fuet provoca a súa retirada do mercado en Galicia

|

Cataluña, Galicia, Madrid e Navarra son as comunidades onde decidiuse retirar produtos elaborados na mesma liña de produción de Embutios Caula tras un brote en Francia con varios afectados detectados durante os meses de xuño e xullo, causado por Salmonella entérica serotipo Typhimurium.


Fuet Caula distribuu00eddo en Francia nunha foto de arquivo de Open Food Facts publicada baixo licenza Database Contents License (DbCL) v1.0



A Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (Aesan), dependente do Ministerio de Consumo, alertou da presenza da bacteria salmonela en fuet e secallona elaborados pola empresa Caula Aliments SL, anteriormente denominada Embutidos Caula SL.


En unha nota informativa publicada onte 28 de xullo e recollida por Facua, a Aesan sinalou que están afectados pola orde de retirada do mercado todos os lotes e presentacións de ambos os produtos. As marcas comerciais baixo as que se distribúen son Caula, Basso, Llorens, Zabaleta, Iki, Vima, O Andaluz, Casa Ramón, Spaña Sol, Lle Catalán e Orgullo.



A Aesan tivo coñecemento desta alerta a través dunha notificación trasladada polas autoridades sanitarias de Francia a través da Rede de Alerta Alimentaria Europea (Rasff), na que se informa dun brote de con varios afectados por salmonela entérica serotipo Typhimurium durante os meses de xuño e xullo en Francia, "presuntamente asociado ao consumo do produto comercializado co nome de fuet e elaborado por Caula Aliments".


Tras as primeiras investigacións, a Aesan informa de que a Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ordenou a retirada do mercado dos produtos afectados e sinala que en España polo momento non consta ningún caso notificado asociado a esta alerta.


PAÍSES E COMUNIDADES AFECTADAS

"Aínda que os produtos implicados no brote de Francia, non se distribuíron en España; pola aplicación do principio de precaución", afirma a Axencia, decidiuse retirar produtos elaborados na mesma liña de produción que se distribuíron en Austria, Bélxica, República Checa, Alemaña, Dinamarca, Estonia, Finlandia, Francia, Irlanda, Lituania, Letonia, Países Baixos, Polonia, Andorra e Guinea Ecuatorial, e, dentro de España, polo menos en Cataluña, Galicia, Madrid e Navarra.


A Aesan trasladou a alerta ás autoridades competentes das comunidades autónomas a través do Sistema Coordinado de Intercambio Rápido de Información (Sciri) e aos Servizos da Comisión a través da Rede de Alerta Alimentaria Europea (Rasff), "co obxectivo de que verifique a retirada dos produtos afectados das canles de comercialización".


A Axencia recomenda aos usuarios que teñan un dos produtos afectados pola alerta nos seus fogares que se absteñan de consumilos e devólvanos ao momento de compra.


A presenza de salmonela entérica serotipo Typhimurium nos alimentos pode supoñer riscos para a saúde das persoas que os consomen, principalmente diarrea, vómitos acompañados de febre e dor de cabeza.


Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress