Certificat Covid Digital: per a què serveix, qui ho pot demanar ia partir de quan té validesa

Galícia és una de les autonomies en disposició d'emetre el Certificat COVID Digital de la UE mitjançant sol·licitud presencial i / o electrònica en les seves tres modalitats: vacunació, recuperació i proves.


|

Galícia és una de les autonomies en disposició d'emetre el Certificat COVID Digital de la UE mitjançant sol·licitud presencial i / o electrònica en les seves tres modalitats: vacunació, recuperació i proves.


Certificat Covid Digital

Rtve.es


El certificat de l'Covid Digital es posa en marxa a Espanya. És un document que s'utilitza per saber si una persona ha estat vacunada contra el Covid-19, si té una prova negativa o si la persona està recuperada de virus. A Espanya ja es pot sol·licitar, però no estarà actiu a la Unió Europea fins al dia 1 de juliol.


¿PER QUÈ HO NECESSITEM?


El certificat serà vàlid per a tota la Unió Europea i ens permetrà desplaçar-nos per tots els països membre. Estarà tant en la llengua de país d'origen com en anglès i serà expedit tant pel Ministeri de Sanitat com per les comunitats autònomes.


La informació de la persona s'emmagatzema en un petit codi QR i té un segell que li dóna la validesa. Un cop s'arribi a la destinació, només haurem de mostrar el document i serà suficient si complim amb una de les tres condicions descrites anteriorment.


El Govern ja ha avisat a la seva pàgina web que no serà ni de bon tros obligatori obtenir aquest document, però si que serà una eina molt eficaç per agilitzar els tràmits d'accés a cada país. A més, cal tenir en compte que ara les restriccions canvien constantment i aquest document podria ser important per evitar problemes.


COM HO PUC DEMANAR?


El document es pot demanar a través del Ministeri de Sanitat de el Govern d'Espanya. És una seu electrònica que t'ofereix la possibilitat d'accedir a través del certificat digital o mitjançant Clau. Amb qualsevol dels mètodes es permetrà a la persona obtenir el certificat.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE