Unha deliciosa viaxe culinaria na gastronomía típica do norte de Europa

|

A gastronomía de Europa componse por unha diversidade de pratos tan representativos como as súas fermosas cidades. Tanto pasta como pan, patacas, carnes de todo tipo, peixe e outras delicias mediterráneas forman parte da cociña europea tradicional. Se queres emprender un percorrido culinario polo norte de Europa, non podes deixar de descubrir as características da gastronomía destes países.


Gastronomu00eda



A gastronomía do norte

Na gastronomía nórdica moitos dos ingredientes esenciais, como salmón e gambas, proveñen do mar, pero tamén as carnes vermellas e porcinas, o cordeiro e os vexetais son a base de moitos pratos. Ademais, os sándwichs de centeo recubertos con xamón, ovo, queixo, caviar, tomate e outros vexetais son ideais para almorzar nestes países.


O universo culinario sueco

Un dos pratos típicos de Suecia son as albóndegas de carne con patacas e salsa marrón (brun sås). Este delicioso prato pódese acompañar con marmelada de arandos vermellos (lingonsylt) e vexetais como col, brócoli, cenorias e leituga. Agrega este menú á lista da túa próxima viaxe culinaria por Suecia e descobre a súa terminoloxía en sitios web como Babbel, que che axudan a aprender as palabras máis útiles e as expresións fundamentais para comunicarche durante a túa viaxe.


Non esquezas degustar a deliciosa o sopapo de sándwich (smörgåstårta) e os sándwichs abertos de camarón, un verdadeiro pracer para o padal. No universo de sabores suecos tamén resaltan as sobremesas, como a torta verde de princesa (prinsesstårta), os bolos de canela con azucre (kanelbullar), os bolos de azafrán ou a famosa masa semla. O pan crocante de centeo ou Snäckebröd é un alimento barato e versátil, que se pode servir con manteiga, xamón, queixo ou caviar. Trátase doutra tradición que non pode faltar no mundo sueco, que estivo na tradición por xeracións na súa versión de pan branco ou integral.


O universo culinario danés

Aos daneses gústalles moito o pan crujiente preparado con salmón e decorado cun fino toro de limón e pementa negra. As cociñas suecas e danesas proveñen dunha mesma raíz escandinava, por iso é polo que se compartan moitas tradicións culinarias. Un exemplo diso é a preparación de pratos con patacas, tan fervidas como puré. Ademais, é típico exaltar os pratos con verduras frescas como cebolas, coles, repolo e herbas aromáticas para salientar os sabores.


Pódese achar, na cociña tradicional de Dinamarca, o toque doce en certos pratos que se combinan con froitos do bosque como bagas, mazás e arandos. O arenque é un dos peixes máis consumidos, así como o salmón, o bacallau e o atún, marinados ou en salmoiras. En canto á carne, consómese amplamente a de porco, vaca, cordeiro, e aves como pito, ganso e oca.


O universo culinario escocés

Ao pensar na comida de Escocia, deseguido se pensa no Haggis, unha especialidade cocida literalmente dentro dun estómago de cordeiro ou ovella. Esta receita contén ataduras do propio animal con especias, cebolas e fariña de avea, e debe cociñarse durante algunhas horas para alcanzar a cocción ideal. O salmón é un dos alimentos máis utilizados na gastronomía do país, co que se poden preparar deliciosas receitas que non deixarán indiferente a ningún padal. O Coulibiac, ou pastel de salmón, por exemplo, elabórase cun follado, arroz, viño branco e salmón con especias. En Escocia poderemos probar, ademais, pratos con influencias da cociña francesa e da cociña inglesa, e tamén receitas ideais para o inverno como o Stovies, elaborado con patacas cocidas, carne, cebolas, leite e manteiga. Se queres degustar un prato rico e sinxelo, recomendámosche o Skirlie, unha receita de fariña de avea frita con aceite de oliva.


A cociña do norte de Europa, na que podemos recoñecer influencias de varias partes do mundo, é moi rica e variada. Se a túa intención é descubrir outra cultura a través do idioma e da súa xente, anímache tamén a preparar un prato tradicional do norte de Europa que se converta no próximo tema de conversación cos teus amigos viaxeiros de todo o mundo. Lembra que existen receitas moi fáciles de preparar, que che permitirán emprender a túa viaxe culinaria desde casa con poucas recomendacións.


Vacas nun campo de Escocia

Vacas nun campo de Escocia 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress