Cinco meses sen poder cheirar nin saborear: as secuelas que deixa o coronavirus, segundo un estudo
A Academia Estadounidense de Neuroloxía presentou un estudo preliminar na súa última reunión no que analiza algúns dos efectos da Covid-19 no organismo das persoas que superaron a enfermidade. Nalgúns casos, os sentidos do olfacto e o gusto poden quedar moi afectados ata cinco meses despois do contaxio.
A Academia Estadounidense de Neuroloxía presentou un estudo preliminar na súa última reunión no que analiza algúns dos efectos da Covid-19 no organismo das persoas que superaron a enfermidade. Nalgúns casos, os sentidos do olfacto e o gusto poden quedar moi afectados ata cinco meses despois do contaxio.
O coronavirus afecta especialmente os sentidos do gusto e o olfacto | Foto: EP
O estudo realizouse sobre máis de 800 profesionais sanitarios que deron positivo por coronavirus. O sentido do olfacto é, segundo este estudo, o máis afectado, ata o punto de que a metade daqueles que perderon o olfacto durante a enfermidade aínda non o recuperaron cinco meses despois.
"Aínda que COVID-19 é unha enfermidade nova, investigacións anteriores mostran que a maioría das persoas perden o sentido do olfacto e o gusto nas primeiras etapas da enfermidade --lembra o autor do estudo Johannes Frasnelli, da Universidade de Quebec en Trois-Rivieres, en Canadá--. Queriamos ir máis aló e ver canto tempo perdura esa perda do olfacto e o gusto, e que tan grave é nas persoas con COVID-19", sinalan.
Segue lendo a noticia en Catalunyapress.
Escribe o teu comentario