Berasategui, Arzak ou Jordi Cruz unirán o Xacobeo e gastronomía en Negreira con fins benéficos
O conselleiro de Cultura e Turismo en funcións, Román Rodríguez, participou no día de onte na presentación de 'Estrelas Solidarias non Camiño', un evento que, o próximo 10 de agosto, reunirá en Negreira (A Coruña) a cociñeiros españois que suman 30 Estrelas Michelin e que sumará valores Xacobeos, solidariedade e Camiño de Santiago.
O evento, organizado desde hai anos por Rogelio e Francisco Rial no restaurante Casa Barqueiro, congregará a chefs como Martín Berasategui, Jordi Cruz, Juan Mari Arzak, os irmáns Torres, Eneko Atxa, Jesús Sánchez, Marcos Granda ou os galegos Manuel Costiña e Miguel Ángel Campos, ambos os do Grupo Nove.
Esta celebración, que converterá a Negreira por un día en "capital gastronómica de España", destinará os seus beneficios a Cáritas e nesta ocasión contará co apoio da Xunta a través do Xacobeo 2021.
Tal e como destacou Román Rodríguez, a iniciativa "aséntase sobre algúns dos alicerces que identifican a Galicia como pobo", como a gastronomía, o patrimonio e a cultura, así como nos valores xacobeos, como a hospitalidade e a solidariedade.
Do mesmo xeito, o conselleiro en funcións destacou a aposta polos produtos galegos e reivindicou o poder da gastronomía para actuar como motor económico en Galicia.
ENTRADAS XA Á VENDA
O encontro terá lugar o luns 10 de agosto en Negreira, en concreto no recinto de Galicia Espectáculo no Polígono Industrial de Covas, que abrirá as súas portas a partir das 13,00 horas.
No evento, ademais dos chefs, participarán unha vintena de empresas do sector enogastronómico da Comunidade e a degustación estará acompañada de diversas actuacións, cumprindo as medidas hixiénico sanitarias esixidas. As entradas, a un prezo de 60 euros, están á venda desde este martes en ataquilla.com. Os beneficios conseguidos irán destinados a Cáritas.
Previamente, durante esa mesma mañá, os chefs tamén realizarán un roteiro polo Camiño de Fisterra e Muxía, facendo parada en Ponte Maceira.
Escribe o teu comentario