O Real Madrid tomba ao Barça e volve ser líder (2-0)

O Clásico puxo remedio á crise do Madrid mentres devolveu as dúbidas ao eterno rival. Vinicius foi clave para a vitoria e os brancos colócanse na cabeza da clasificación ligueira.

|

O Real Madrid apuntouse (2-0) o Clásico deste domingo na xornada 26 de LaLiga Santander celebrada no Santiago Bernabéu, para recuperar o liderado á conta dun FC Barcelona máis comedido no seu esforzo a pesar de ter boas ocasións, grazas sobre todo a un gol de Vinicius Jr. no minuto 71, coa sentenza de Mariano na última xogada.

O ariete brasileiro recuperou a tempo a fe da súa afección para cortar a serie negativa dos brancos, a mesma que entregara o primeiro posto ao Barça. Tras os tropezos ante Celta, Levante e, entre semana, Manchester City en Champions, os de Zinedine Zidane espertaron a tempo para tomar o mando de LaLiga con 56 puntos, un máis que un Barça ao que gañou tamén o 'gol average' particular.

Real Madrid Baru00e7a (febreiro 2020)

O Clásico puxo remedio á crise do Madrid mentres devolveu as dúbidas ao eterno rival. Quique Setién, que viña de vencer no Bernabéu dúas veces co Betis, non puido dar a quinta vitoria culé seguida en casa do eterno rival, nin facer funcionar a un Barça que perdoou, pero que non tivo o mordente e a ambición local. Mesmo Messi terminou exasperado, noutro golpe á tempada culé.

De menos a máis, o choque de trens deixou unha primeira metade bonita, aínda que sen o mellor do fútbol. Non foi por falta de ocasións, pero o 0-0 mandou ao descanso despois dun intercambio de chegadas, con ambos os equipos buscando mandar co balón. O Madrid puxo máis empeño e velocidade ao seu ataque posicional, pero as ocasións do Barça foron máis claras. Quizá as locais fórono máis se Vinicius non fallase na segunda parte da súa carreira e desborde.

No segundo tempo, o Madrid volveu apertar e esta vez si perdoou. Ata tres ocasiones moi claras se esfumaron para os locais en 15 minutos: un disparo de Isco que salvou Ter Stegen voando, outra do malagueño que sacou Piquei baixo paus e un remate alto de Benzema. Á cuarta chegou o 1-0 de Vinicius.

Ao brasileiro case lle fixeron o corredor mentres o Bernabéu agardaba sen fe, coma se o balón estivese no centro do campo, pero ariete cortou o seu gafe no mellor escenario, cun disparo que tocou en Piquei. Con 20 minutos por diante e con Braithwaite xa no campo, ao Barça entráronlle as présas. Messi confirmou que se iría sen carga cando Marcelo gañoulle a carreira enfilando só a portería e viu unha amarela por cortar unha contra en plena desesperación.

Piquei tivo un remate de cabeza, pero o Madrid apropiouse do final, movendo o balón co traballo xa feito e a sentenza de Mariano no desconto. Os de Zidane espantan as pantasmas do ano pasado, cando se foron as tres competicións por estas datas, e o Barça vólvese tocado, nunha tempada que iso si ninguén pode dar por seguro que aínda non garde unas cantas sorpresas.