O SERGAS planea que o hospital sirva só comida requentada, denuncia o PSOE

|

Que unha empresa privada cociñe unha vez por semana e despois servir a comida todos os días quentando o almacenado nunha "liña de frío". Este é o plan do SERGAS para a cociña do CHOU de Ourense, segundo alertaron hoxe unha deputada e un concelleiro. Traballadores da actual cociña do hospital protestan todas as semanas.


Os socialistas de Galicia anunciaron este martes unha proposición non de lei para instar á Xunta de Galicia a "garantir que se manteña o servizo de cociña do Complexo Hospitalario Universitario de Ourense (CHUO) nas condicións de prestación actuais" e que "en ningún caso" substitúase por un "modelo privatizado de liña fría".


A deputada autonómica do PSdeG Noela Blanco xunto ao portavoz do PSOE en Ourense, Rafael Rodríguez Villarino

Así o explicou este marté a deputada parlamentaria, Noela Blanco, acompañada do portavoz municipal socialista, Rafael Rodríguez Villarino. A iniciativa, que será debatida este mércores na Comisión de Sanidade, Política Social e Emprego, está datada en decembro do ano 2016 e constitúe unha demanda "recorrente" por parte dos socialistas.

QUE É UNHA LIÑA FRÍA?
Deste xeito, Noela Blanco acusou ao Sergas de tentar "desmantelar" o servizo de cociña tradicional do CHUO. "Implantar un modelo de liña fría supoñería que unha empresa privada cociñaría unha soa vez á semana, para despois conservar a comida en frío e posteriormente requentala no momento de servila", sostivo Blanco.

Os socialistas criticaron os atrasos na posta en funcionamento da nova cociña do CHUO, así como o "descoñecemento" respecto ao sistema que se empregará na mesma e como o persoal que se encargará do servizo.

O grupo do PSOE entende que a Xunta "seguirá implementando" políticas de privatización, dando un cambio agora a un modelo de liña mixta para, posteriormente dar o salto ao de liña fría.

En parte, a deputada socialista ha sinalado ao novo xerente da EOXI de Ourense, Félix Rubial, como unha dos culpables de que se poña en marcha este novo modelo, xa implantado durante a súa xerencia no Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo, provocando "numerosas queixas".

PROTESTAS Os MÉRCORES DO PERSOAL DE COCIÑA

O portavoz municipal do grupo socialista, Rafael Rodríguez Villarino, tamén mostrou o seu "apoio" a traballadores de cociña do CHUO que cada mércores, a partir das 11.00 horas, maniféstanse ás portas do Hospital para manter os seus postos de traballo.

Deste xeito, a proposición non de lei tamén pide á Xunta que se "asegure" o mantemento dos postos de traballo do persoal que actualmente presta os seus servizos na cociña do CHUO e, de ser preciso, para a prestación do servizo "mesmo incrementar" o cadro de persoal.

MÁIS DE 30 TRABALLADORES MENOS QUE ANTES
Neste contexto, Villarino remontouse ao ano 2006, cando se creou a cociña para denunciar que "naquel momento" dotouse á cociña de 113, dos cales "só 96" entraron a formar parte da cociña.

En canto á situación actual, o portavoz do PSOE sostivo que "a intención do Sergas é que o persoal baixe de 96 a 82 auxilaires de cociña", é dicir, "31 profesionais menos con respecto ás 113 iniciais e 14 menos con respecto ao momento presente".

O socialista cualificou a situación de "insustentable" e referiuse como "non defendible" ao feito de que "despois se vaian a recolocar auxiliares como celadores", algo que segundo o PSOE é a tónica en "outros centros" seguindo o "camiño da privatización".

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




Non está permitido verter comentarios contrarios á lei. Nos reservamos o dereito a eliminar os comentarios que consideremos fora de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress