Volve o Forum Gastronómico a Galicia con case todo o espazo xa vendido
Despues dun ano de ausencia, o maior evento gastronómico do país presentou hoxe o seu programa para a edición do próximo marzo
A partir do 10 de marzo e durante tres xornadas A Coruña reunirá a gran parte da elite gastronómica galega, española e internacional. Incluíndo desde concursos de pulpeiras ata premios para novos concineros, o completo programa de o #forumcoruna19 foi presentado este martes na capital herculina.
SECTORES
Na feira participarán empresas do sector foodservice, desde empresas de equipamentos, servizos e distribución, a pequenos produtores do sector primario e a artesanía alimentaria.
O evento, que xa ten vendido o 82% do espazo expositivo, foi presentado este martes na Coruña. Na presentación, ademais dos dous directores do evento, Jaume von Arend e Pep Palau; participaron, entre outros, o Director Trade Márketing Fillos de Rivera, Manel Pérez Piñón; e os cociñeiros Pepe Solla e Pablo Pizarro, presidente de Coruña Cociña.
Respecto á pasada edición de 2017, "nesta ocasión o espazo feiral crecerá un 20% o que denota o interese crecente por parte das empresas no Fórum que ven o evento como un magnífico escaparate para promocionar os seus produtos e servizos", destaca Jaume von Arend.
ELEVADA PRESENZA GALEGA
A procedencia dos expositores, informa o Fórum, é principalmente galega, e representa máis dun 70%. Tamén haberá empresas de Andalucía, Asturias, Cataluña, Valencia, Madrid, Estremadura ou o País Vasco e de distintos países europeos como Italia, Bélxica ou Portugal.
Pola súa banda, Pep Palau debullou o programa de actividades destacando que o Atlántico será eixo temático. Polo Auditorio pasarán grandes nomes da cociña, como o colectivo Coruña Cociña e Luís Veira e Iria Espinosa (Árbore dá Veira) ou Pepe Solla (Casa Solla), entre outros
Tamén contará coa presenza da colombiana Leonor Espinosa(Leo), as galegas Beatriz Sotelo e Lucía Freitas (A Tafona), a portuguesa Marlene Vieira (Panoramico/Estafe Out Market), a donostiarra Aizpea Ohianeder (Xarma Cook) e a soriana Elena Lucas (A Lobita).
Ademais, haberá unha sesión ao redor da nova cociña viguesa con Víctor Fernández (Taberna do morro fino) e Adrián Fontes (Abisal) e a sesión de peche con Javier Oleiros (Culler de Pau).
CANARIAS, TERRITORIO INVITADO
Esta edición contará cunha notable representación de cociña canaria xa que Canarias será o territorio invitado. Haberá sesións no auditorio con Cristo Hernández (Gyotaku) de Tenerife; Arabisén Quintero (Casa Juan) do Hierro; e Juan Carlos Curpa (O Xardín de Sal) da Palma. Ademais dun taller con Borja Marredo (Texada) de Gran Canaria.
Unha das novidades desta edición serán os 'Diálogos', un espazo onde confrontar ideas e propostas acerca de profesións do sector.
Dentro do programa de actividades, o evento tamén acollerá varios premios e concursos, como é o premio Cociñeiro 2019 Fórum Gastronómico, que recoñecerá o labor dos cociñeiros emerxentes; e a entrega dos Premios Picado.
Ademais destacan os Premios InnoFórum, que premian a innovación na gastronomía; e o tradicional Concursos de Pulpeiras/vos, que xa chega á sétima edición.
Escribe o teu comentario