Tornen a faltar metges als PAC de Vigo, Cangas i Moaña i adverteixen del risc d'una "desgràcia"

Els Punts d'Atenció Continuada és on cal anar per atenció primària urgent a partir de les tres de la tarda. L'absència de galens als PAC del Morrazo pot causar, a més de seriosos inconvenients, morts com la que va passar l'any passat a les portes del PAC, a Sanxenxo, o fa uns anys al PAC d'A Estrada.


|

La manca de sanitaris és endèmica i s'agreuja a mesura que comencen les vacances estivals. A l'hemeroteca de Galiciapress hi ha constància de queixes a Vigo el 2022 , protestes per Cangas des del 2017 i Moaña arrossega anys també amb falta de personal per cobrir les urgències .

 

La federació de Salut de la Confederació Intersindical Galega (CIG) ha tornat a denunciar la "situació preocupant" dels punts d'atenció continuada (PAC) de l'àrea sanitària de Vigo, amb més d'una dotzena de "descoberts" de personal mèdic a centres de Ponteareas, de Cangas o de la pròpia ciutat olívica.

 

Recollida de firmes contra la manca de personal al PAC de Cangas en una foto de Plataforma Sanidade Cangas de 2017
Recollida de firmes contra la manca de personal al PAC de Cangas en una foto de Plataforma Sanidade Cangas de 2017



En un comunicat, el sindicat ha indicat que aquests fets són "especialment alarmants" en tractar-se d'instal·lacions que han d'assegurar l'atenció urgent dels ciutadans entre les 15.00 i les 08.00 hores en dies laborals i durant tota la jornada. de setmana i festius.

PROBLEMES MÉS SERIOS A L'ESTIU
Així, han recordat que ja van advertir aquest problema fa mesos i han lamentat que en el període estival "pot ser que aquesta situació es vegi agreujada", ja que no s'estan cobrint la totalitat de les places estructurals de diversos centres de l'àrea.

"Malgrat haver sol·licitat a la gerència de l'àrea sanitària de Vigo la cobertura de totes les places dels plans funcionals dels PAC, aquesta no va acceptar, amb l'excusa que cal deixar hores perquè el personal FEAP de nova creació faci part de la jornada en aquests centres”, han criticat.

A més, la CIG ha posat el focus en el deteriorament de les condicions de treball als PAC, "quedant amb menys personal del que està establert, cosa que fa recordar la situació que es viu a l'àrea sanitària de Pontevedra".

L'organització sindical també ha considerat que es perd l'oportunitat d'oferir aquestes places estructurals als joves que han acabat el MIR "tot i que diversos estaven interessats en llocs amb aquestes característiques".

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE