No hi ha acord entre Podem i Ferrol en Comú de manera que l'esquerra rupturista dividirà el seu vot a les municipals

El PP pot ser el gran beneficiat d'aquest desacord, ja que les enquestes situen els de José Manuel Rey Varela molt a prop de la majoria absoluta perquè qualsevol dificultat afegida al bàndol de l'esquerra pot suposar que la dreta recuperi el poder a la ciutat.


|

El panorama de les relacions entre Podem i les diverses marees municipals gallegues és divers. Hi ha ajuntaments on no hi va haver problema per tancar un acord -com Santiago i Vigo- i altres on segueixen a la gresca i segurament competiran pel mateix espai electoral, com ja se sabia a la Corunya i es confirma ara també a Ferrol.


Aitor Cordero és el lu00edder de Podem Ferrol en una imatge del seu Facebook
Aitor Cordero és el lu00edder de Podem Ferrol en una imatge del seu Facebook

Podem es presentarà en solitari a les properes eleccions municipals a l'Ajuntament de Ferrol després de fracassar les converses obertes amb Ferrol en Comú per configurar una candidatura unitària.

En una roda de premsa oferta aquest dimecres a la tarda a la seu del partit morat a la ciutat naval, el candidat a l'Alcaldia pel partit morat, Aitor Cordero, ha assegurat que Ferrol en Comú "va fer impossible" l'acord per concórrer junts a la cita amb les urnes del 28 de maig.

"Quedant uns mesos per a les eleccions pensem que la ciutadania deu conèixer les alternatives que tindrà", ha incidit Cordero, que ha responsabilitzat la coalició que lidera l'exalcalde Jorge Suárez del fracàs de les converses.

Segons l'aspirant per Podem, Ferrol en Comú "no va voler en cap moment que Podem es presenti a aquestes eleccions", cosa "inacceptable" per a una formació que, en paraules de Cordero, ha actuat amb "generositat".

"Vam estar disposats a cedir en molts aspectes, vam proposar fins i tot un nom que inclogués totes les formacions, renunciant a la nostra marca. Acceptàvem en tot moment la seva experiència institucional. Sabíem que tindríem una petita presència a la candidatura", ha relatat abans de afirmar que per a Podem "no era un problema" que Jorge Suárez fos el cap de llista.

CONDICIONS
Cordero ha incidit que Podem va posar com a condicions l'elaboració d'un programa "clar i concís", el reconeixement d'"alguns errors" comesos "en el passat" i la "garantia que les mesures que es pacten i se signen en un paper , es compleixin".

Així, ha sentenciat que l'actitud de Ferrol en Comú durant les negociacions ha estat "de dilatar el temps, de pretendre que Podem non es presentés les eleccions".

"Pensem que comença a endinsar-se en la ciutadania una idea d'una mena de classe política que fa molts anys i que no aporta solucions, en estar instal·lada, cosa que Podem no pot acceptar", ha asseverat.

A preguntes dels mitjans de comunicació, Aitor Cordero ha assegurat que els propers dies tenen previst presentar la llista amb què concorreran a les eleccions del 28 de maig.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE