Estes son os alimentos que máis soben do campo á mesa

En termos xerais, os produtos agrícolas incrementaron o seu prezo nun 4,68 desde o campo até o consumidor final, mentres que os produtos derivados da gandaría fixérono nun 3,03. Isto reflicte unha tendencia xeneralizada de aumento de prezos en toda a cadea alimentaria


|

Archivo - Una persona compra alimentos en un mercado, a 11 de agosto de 2023, en Lugo, Galicia (España). El Índice de Precios de Consumo (IPC) aumentó un 0,2% en julio en relación al mes anterior
Arquivo - Unha persoa compra alimentos nun mercado, a 11 de agosto de 2023, en Lugo, Galicia (España). O Índice de Prezos de Consumo (#IPC) aumentou un 0,2% en xullo en relación ao mes anterior 

Os consumidores están a enfrontar un notable aumento nos prezos dos alimentos nos últimos meses, segundo revela o Índice de Prezos en Orixe e Destino dos Alimentos (IPOD) elaborado pola organización agraria COAG. Esta medición, que se realiza mensualmente, mostra como os produtos agrícolas e gandeiros experimentan un marcado incremento no seu valor ao longo da cadea alimentaria, desde a súa orixe no campo até o seu destino final nos estantes das tendas.

 

Incrementos desproporcionados

En febreiro, os limóns destacáronse como un dos produtos con maiores aumentos, chegando a custar un 1.069% máis nos lineais das tendas en comparación co prezo pago aos agricultores no campo. Isto representa un aumento de máis de once veces o seu valor orixinal, cun prezo de 0,16 euros por quilo en orixe e vender a unha media de 1,87 euros en destino.

 

Os allos non quedan atrás, multiplicando o seu custo por 5,63 desde o campo até o punto de venda ao público, cun prezo que pasa de 1,17 euros por quilogramo en orixe a 6,59 euros por quilo en destino. Similarmente, os plátanos viron un aumento de 7,81 veces o seu prezo orixinal, mentres que as leitugas o multiplicaron por sete.


 

Tendencias xerais

En termos xerais, os produtos agrícolas incrementaron o seu prezo nun 4,68 desde o campo até o consumidor final, mentres que os produtos derivados da gandaría fixérono nun 3,03. Isto reflicte unha tendencia xeneralizada de aumento de prezos en toda a cadea alimentaria.


 

Subidas de produtos específicos

O prezo da tenreira aumentou un 284%, pasando de 5,48 euros por quilo en orixe a 21,05 euros no punto de venda. Pola súa banda, o cordeiro experimentou un incremento do 311%, co seu prezo multiplicar dos 4,61 euros por quilo en orixe aos 18,96 euros en destino.
 

O IPOD de produtos agrarios e gandeiros publicado por COAG para o mes de febreiro situouse en 4,33, o que indica un significativo aumento nos prezos en comparación cos meses anteriores. Este fenómeno expón desafíos significativos para os consumidores e agricultores por igual, destacando a necesidade de abordar as causas subxacentes desta escalada de prezos no sector alimentario.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE