Arrinca o Festival PortAmérica, onde a salsa e os pratos teñen dobre sentido
O festival de Portas abre as súas portas este xoves ás 17 horas e conxuga música e gastronomía.
A Azucareira de Portas funciona a pleno funcionamento. Iso só pode significar unha nova edición do Festival PortAmérica, que un ano máis volve coa promesa de deixar estómagos contentos e oídos satisfeitos nunha das citas do verán en Galicia e un dos eventos referencia a nivel nacional pola súa capacidade de congregar ás estrelas da música e as estrelas Michelin nun mesmo recinto, un lugar onde a salsa é un xénero musical pero tamén un concerto de sabores, do mesmo xeito que os pratos marcan o ritmo dos artistas e os cociñeiros.
GUITARRAS AFINADAS
Tres escenarios, un Showrocking -que fará as veces de plataforma musical- e multitude de sorpresas marcarán os tres días de música que arrincan este xoves 3 de xullo e que terán o seu colofón na madrugada do sábado 5 ao domingo 6 de xullo.
A festa arrinca cedo, ás 17:30 horas, co concerto de Javier Lekker, ao que lle sucederá Taïn, unha das promesas da escena galega que vén de presentar o seu primeiro disco. Non Vaiche a Gustar é o primeiro nome internacional nun día onde brillarán Os Tigres do Norte e os seus corridos e Ca7riel & Paco Amoroso, dous das sensacións da música actual. Antes, nomes consagrados como os dos valisoletanos Siloé ou Mikel Izal, que non necesita presentación, farán as delicias do público nun día no que A A Love You, Vinte e un ou Recycld J pecharán a festa, sen esquecer que a Duendeneta terá música sen parar nunha parcela co seu nome durante os tres días.
Xa venres Sike abrirá o pano para entregar a testemuña a Inazio, Meiriño e Marisa Valle Rosso. Iván Ferreiro, que xoga en casa, será o primeiro titán da segunda xornada, onde moitos acudirán para mover as cadeiras ao son de Emilia e os corazóns cunha banda lendaria como Love of Lesbian. A mestura de estilos chegará a última hora coa sucesión que arrinca en Molotov, segue con Alcalá Norte e termina con Barry B.
O colofón chega o sábado con Diego Lara, Carla Lourdes, Carlos Ares e Travis Birds deixando patente a boa saúde que atravesa a música de autor. Duncan Dhu permitiranos viaxar polo pasado con algúns dos seus himnos, igual que cos inmortais Sidonie ou o nunca suficientemente ponderado Melendi, que acompañou a varias xeracións na súa progresión sempre á alza como artista. Viva Suecia, talvez no pódium das bandas indies do momento, e Galician Army, que tamén presentan novo traballo, porán o broche de ouro.
COCIÑAS A punto
Isto no que a música se refire, porque no tocante ao menú do día temos este xoves desde Ceviche de vieira, gama e maracuyá do equipo de Lara Rodríguez, do restaurante Abarike de Xixón, até o hot dog de pito braseado con salsa de guilda con firma de David García, do Curral da Morería, en Madrid, pasando polas doces creacións de Jordi Roca, do xerundense Celler de Can Roc e as súas tres estrelas Michelin. Iago Pazos, Gonzalo Pose, Casco Coelho ou Martín Vázquez son outros dos reputados cociñeiros que disporán os seus suculentos pratos nesta inauguración.
Vicky Sevilla, Iván Cerdeño, Albero Molinero ou Iván Cadena, chegados de Miranda de Ebro, Toledo, Sagunto ou Bogotá, respectivamente, son outros dos nomes destacados para o venres, onde Irene Amat porá a nota doce para acompañar feijoadas, croquetas de Lareo ou tortellinies de gamba chili crab, entre outras moitas delicatesen.
Alen Tarrío, Antonio Arrabal, Begoña Rodríguez, Dani Canero, Carito Lourenço ou Alex Magán farannos quedarnos a vivir no sábado e non querer irnos do PortAmérica sen probar un último bocado máis. O bo é que os quilos que podemos gañar na barra sempre se poden perder bailando na pista. En calquera caso o consello é que deixen o cinto en casa e veñan con roupa bamba, porque o PortAmérica está feito para festivaleros de bo dente e oído fino.
Escribe o teu comentario