Tixolas ao lume no Festival PortAmérica, que ten o seu cartel no forno para o seu XIII Edición
O festival anuncia as súas últimas incorporacións para o escenario e para o ShowRocking.
Queren un festival único? Ouvido cociña! Marchando unha ración do Festival PortAmérica, que para o seu XIII Edición xa ten todo a punto para lanzas ao escenario ás súas estrelas, xa sexan do rock ou Michelin, que farán as delicias nos oidos e as bocas dos asistentes nun dos eventos máis singulares e con máis corpo de toda España.
ISTO PROMETE...
Para esta nova edición, o PortAmérica puxo unha vez máis toda a carne no asador para tres días de música do 4 ao 6 de xullo na Azucareira de Portas, o lugar máis doce e musical de toda Galicia. Para unha proposta na que podemos destacar a Viva Suecia, Siloé, Love of Lesbian, Os Tigres do Norte, Emilia, Melendi, Mikel Izal, Ca7riel & Paco Amoroso, Iván Ferreiro, Duncan Dhu, Sidonie, Vinte e un, Recycled J, Alcalá Norte, Taïn, Galician Army ou Carla Lourdes, agora suman a esta retahila de artistas a Javier Lekker, Martina Dirosso e Diego Lara, a fin de pechar unha programación "ecléctica e diversa".
"Ademais, esta edición dá un paso máis cara á integración de novas disciplinas artísticas coa incorporación do Grupo de Baile Senior da UNED Pontevedra e Combai Danza (Fundación Igualarche), como parte do compromiso social do festival e do seu programa de actividades de sustentabilidade social, cuxo desenvolvemento completo se anunciará proximamente", engaden os organizadores, que en cada edición perseguen ampliar fronteiras na súa procúraa de "abrir espazos á inclusión, a participación comunitaria e a diversidade xeneracional".
BO SABOR DE BOCA
Acompañados polos ritmos da Duendeneya outros DJ, a zona de petiscos porá todo o sabor ao festival, onde incorpora a máis dunha decena de chefs que se incorporan a Jordi Roca, Gonzalo Pose, Vasco Coelho Santos, Begoña Rodrigo, Maca de Castro, Nagore Izauregui ou Rodrigo Fonseca.
As fichaxes, moitos deles con toques internacionais, son Fabián Delgado (México), Catalina Vélez (Colombia), Iván Cadena (Colombia), Andrea Lago e Alberto López, Lara Roguez, David García, María Teresa Vélez (Colombia), María Adelaida Moreno (Colombia), Sergi Aritzeta e Carito Lourenço, todos eles dirixidos por Pepe Solla no ShowRicking iluminación por nada menos que 18 Estrelas Michelin, 2 Estrelas Verdes e 2 Bib Gourmand.
Por outra banda, desde o PortAmérica detallan que, por primeira vez, "este ano activouse a preventa de parte do merchandising oficial do festival". "Unha edición limitada en preventa de sudaderas estará dispoñible até o inicio do evento a través de tiendaesmerarte.com, con recollida no propio recinto. Ademais, ao realizar a compra, poderase aplicar un código de desconto exclusivo. O resto do merchandising (como delantales, panos de cociña ou adhesivos) venderase exclusivamente durante o festival", abundan.
- CONCERTOS POR DÍAS:
- Xoves 4 de xullo: Mikel Izal, Os Tigres do Norte, Ca7riel & Paco Amoroso, A A Love You, Siloé, Non Vaiche Gustar, Recycled J, Vinte e un, Taïn, Javier Lekker e Combai Danza (Fundación Igualarche).
- Venres 5 de xullo: Emilia, Love of Lesbian, Molotov, Iván Ferreiro, Alcalá Norte, Meiriño, Marisa Valle Roso, Inazio, Barry B, Mariña Dirosso.
- Sábado 6 de xullo: Melendi, Viva Suecia, Sidonie, Duncan Dhu, Travis Birds, Carlos Ares, Galician Army, Carla Lourdes, Diego Lara e Grupo de Baile Senior da UNED Pontevedra.
- CARTEL GASTRONÓMICO: Albert Adrià (Enigma, Barcelona, 1 Estrela Michelín), Alberto Lareo (Maina, Santiago de Compostela), Alberto Molinero (Erre de Roca, Miranda de Ebro - 1 Estrela Michelín), Alen Tarrio (Pampín, Santiago de Compostela - 1 Big Gourmand), Álex Marugán (Tres por Catro, Madrid - 1 Big Gourmand), Andrea Lago e Alberto López (A Oliveira, Vigo), Antonio Arrabal (A Jamada, Burgos), Begoña Rodrigo (A Salita, Valencia - 1 Estrela Michelín), Carito Lourenço (Fierro, Valencia - 1 Estrela Michelín), Catalina Vélez (Domingo, Cali, Colombia), Dani Carnero (Kaleja, Málaga - 1 Estrela Michelín), David Garcia (Curral da Morería, Madrid - 1 Estrela Michelín), Fabián Delgado (Palreal, Guadalaxara, México), Gonzalo Pose (Arxentinos Burger, A Estrada), Iago Pazos (Abastos 2.0, Santiago de Compostela), Iván Cadena (Mesa Franca, Bogotá, Colombia), Iván Cerdeño (Iván Cerdeño, Toledo - 2 Estrelas Michelín), Janaina Torres (Á Brasileira, Sao Paulo, Brasil), José Carlos García (Jose Carlos García, Málaga), Lara Roguez (Abarike, Xixón), Maca de Castro Alcúdia - 1 Estrela Michelín e 1 Estrela Verde), María Adelaida Moreno (A Provincia, Medellín, Colombia), María Teresa Vélez (Naan, Medellín, Colombia), Martín Vázquez (Indómito, Santiago de Compostela), Nagore Irazuegi e Rodrigo Fonseca (Bascoat, Madrid), Paco Pérez (Miramar, Llança - 2 Estrelas Michelín), Sergi Aritzeta (O Truc, Lleida), Vasco Coelho Santos (Euskalduna Studio, Porto - 1 Estrela Michelín) e Vicky Sevilla (Arrels, Sagunto - 1 Estrela Michelín).
- PASTELARÍA: Felipe Tomita (Rokuseki -Chaya, Vigo), Irene Amat (Itama Pastelaría, Madrid), e Jordi Roca (Celler de Can Roca, Xirona - 3 Estrelas Michelín e 1 Estrela Verde).
Escribe o teu comentario