Apoio da Deputación da Coruña a iniciativas de turismo sostible na quinta edición de Biocultura
Segundo informou a Deputación da Coruña a través dun comunicado, Regueiro apuntou no acto que a institución provincial é un "aliado estratéxico" que apoia e comparte valores e obxectivos no ámbito do turismo sostible
O vicepresidente e deputado de Turismo da Coruña, Xosé Regueira, participou este venres na quinta edición de Biocultura, onde mostrou o compromiso da institución provincial co turismo sostible.
En concreto, Regueira participou nun dos actos da Reserva da Biosfera As Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo, entregando diplomas ás novas empresas certificadas na súa marca de calidade.
Segundo informou a Deputación da Coruña a través dun comunicado, Regueiro apuntou no acto que a institución provincial é un "aliado estratéxico" que apoia e comparte valores e obxectivos no ámbito do turismo sostible. Dentro deste apoio, inclúense os entes de xestión dos diferentes geodestinos aos que o ente provincial axuda a emprender plans de mellora da calidade e competitividade turística.
Na súa intervención, o deputado de Turismo fixo referencia, como exemplo de estratexias de turismo sostible, ao cinco Plans de Sustentabilidade Turística en Destino da Deputación, "que teñen moito que ver coa filosofía do evento: alianza co territorio, coa súa xente, a súa paisaxe, a súa identidade e a loita contra o cambio climático". Estes plans sitúanse en diversas partes da provincia como o Geoparque de Ortegal e o Parque Natural dás Fragas do Eume, entre outros.
Outra das iniciativas de Turismo que destacou o vicepresidente foi a campaña turística e gastronómica 'A provincia sabe', un selo de excelencia que inclúe a diferentes axentes de cada agroalimentaria que "comparten o compromiso co territorio e a súa identidade en canto a produción de alimentos e a súa transformación en bocado únicos".
Regueiro finalizou a primeira xornada de Biocultura, que continúa este sábado con diversas actividades como degustación, 'showcookings' e relatorios para promover prácticas de turismo respectuosas.
Escribe o teu comentario