Contra o colesterol, mellor unha dieta vexetariana que só reducir calorías
Unha análise de case 50 estudos conclúe que tamén axudan a un menor peso corporal e unha presión arterial máis baixa.
Unha análise de case 50 estudos publicado na revista 'Nutrition Reviews' confirmou que as dietas vexetarianas baseadas exclusivamente en alimentos de orixe vexetal, especialmente as veganas, asócianse a uns niveis máis baixos de colesterol total, incluíndo o HDl ou 'bo' e o LDL ou 'malo', en comparación coas omnívoras.
Os autores examinaron 30 estudos observacionais e 19 ensaios clínicos. Nos primeiros viron que unha dieta vexetariana baseada en plantas se asociaba a un colesterol total duns 29,2 miligramos por decilitro (mg/dL) menos de media, mentres que nos ensaios clínicos o colesterol era un 12,5 mg/dL máis baixo.
Ademais, nos estudos observacionais a dieta vegetariana asociouse cunha redución de 22,9 mg/dL do colesterol LDL e unha redución de 3,6 mg/dl do colesterol HDL, en comparación cos grupos control que seguiron unha dieta omnívora, baixa en graxas, restrinxida en calorías ou convencional.
Os autores predín que a forte correlación entre as dietas vexetarianas e os niveis máis baixos de colesterol pode deberse á asociación que ten unha dieta baseada en plantas cun menor peso corporal, unha menor inxesta de graxas saturadas e maior inxesta verduras, legumes ou cereais.
De feito, expoñen a hipótese de que a maior redución do risco para os niveis de colesterol total, HDL e LDL observados nos estudos débense probablemente ao cumprimento a longo prazo de patróns de alimentación baseados en verduras ou a cambios na composición corporal.
"Os beneficios inmediatos para a saúde dunha dieta a base de plantas, como a perda de peso, a presión arterial baixa e un mellor colesterol, están ben documentados en estudos controlados", segundo Susan Levin, autora do estudo pertencente ao Comité de Médicos para un Consumo Responsable.
Escribe o teu comentario