Contra o colesterol, mellor unha dieta vexetariana que só reducir calorías

Unha análise de case 50 estudos conclúe que tamén axudan a un menor peso corporal e unha presión arterial máis baixa.


|

Verduras


Unha análise de case 50 estudos publicado na revista 'Nutrition Reviews' confirmou que as dietas vexetarianas baseadas exclusivamente en alimentos de orixe vexetal, especialmente as veganas, asócianse a uns niveis máis baixos de colesterol total, incluíndo o HDl ou 'bo' e o LDL ou 'malo', en comparación coas omnívoras.


Os autores examinaron 30 estudos observacionais e 19 ensaios clínicos. Nos primeiros viron que unha dieta vexetariana baseada en plantas se asociaba a un colesterol total duns 29,2 miligramos por decilitro (mg/dL) menos de media, mentres que nos ensaios clínicos o colesterol era un 12,5 mg/dL máis baixo.


Ademais, nos estudos observacionais a dieta vegetariana asociouse cunha redución de 22,9 mg/dL do colesterol LDL e unha redución de 3,6 mg/dl do colesterol HDL, en comparación cos grupos control que seguiron unha dieta omnívora, baixa en graxas, restrinxida en calorías ou convencional.


Os autores predín que a forte correlación entre as dietas vexetarianas e os niveis máis baixos de colesterol pode deberse á asociación que ten unha dieta baseada en plantas cun menor peso corporal, unha menor inxesta de graxas saturadas e maior inxesta verduras, legumes ou cereais.


De feito, expoñen a hipótese de que a maior redución do risco para os niveis de colesterol total, HDL e LDL observados nos estudos débense probablemente ao cumprimento a longo prazo de patróns de alimentación baseados en verduras ou a cambios na composición corporal.


"Os beneficios inmediatos para a saúde dunha dieta a base de plantas, como a perda de peso, a presión arterial baixa e un mellor colesterol, están ben documentados en estudos controlados", segundo Susan Levin, autora do estudo pertencente ao Comité de Médicos para un Consumo Responsable.


relacionada A comida lixo bloquea os beneficios que nos dan as froitas e verduras
relacionada ​Un tercio de los gallegos que debe cambiar su alimentación no lo hace

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE