A Garda Civil descobre unha destilería ilegal en Aranga e incauta 177 litros de augardente

A Patrulla Fiscal e de Fronteiras (PAFIF) da Garda Civil da Compañía da Coruña aprehendió 177 litros de augardente, catro alambiques e 443 precintas fiscais de colleiteiro no municipio de Aranga nunha nave que carecía de licenza para destilar bagazo.

|

A Patrulla Fiscal e de Fronteiras (PAFIF) da Garda Civil da Compañía da Coruña aprehendió 177 litros de augardente, catro alambiques e 443 precintas fiscais de colleiteiro no municipio de Aranga nunha nave que carecía de licenza para destilar bagazo.


Intervidos 177 litros de augardente, 4 alambiques e 443 precintas fiscais de colleiteiro en Aranga (A Coruña).

Os feitos ocorreron por mor das inspeccións realizadas por efectivos de o Instituto Armado nas localidades de Betanzos, Aranga, Irixoa e As Pontes de García Rodríguez, no marco das que acharon 33 botellas de bebidas derivadas destinadas á venda ao público, con precintas fiscais de colleiteiro, procedendo á aprehensión das mesmas.

Segundo informou o Instituto Armado, a Garda Civil iniciou unha investigación encamiñada á localización e identificación do comercializador destes produtos, "dado que as precintas fiscais localizadas unicamente podían proceder dunha destilería".

No transcurso da mesma, os efectivos da PAFIF localizaron unha nave industrial no municipio de Aranga, a cal tivera a pertinente licencia para a destilación de bagazo en réxime de colleiteiro, pero da cal carecía na actualidade.

A Garda Civil inspeccionou as instalacións e localizou catro alambiques de 300 litros de capacidade, carentes de precinto e en disposición de ser utilizados, cinco bidóns de plástico ocultos detrás de caixas de viño, os cales contiñan no seu interior 144 litros de augardente e 443 etiquetas fiscais de réxime colleiteiro.

Os axentes procederon á incautación dos efectos atopados e á confección das correspondentes actas-denuncia por supostas infraccións á Lei38/1992 de Impostos Especiais e ao Real Decreto 164/2014 polo que se establecen as normas para a produción, designación, presentación e etiquetaxe de bebidas espirituosas.

Os bidóns, as botellas e precíntalas fiscais foron depositadas nas instalacións da Dependencia Rexional de Aduanas e Impostos Especiais da Coruña, mentres os alambiques foron precintados na súa localización ao dispor da Dependencia Rexional de Aduanas e Impostos Especiais da Coruña.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE