Levar os restos do restaurante en envases sen plástico será un dereito en Galicia

|

Os restaurantes galegos son famosos polas súas considerables racións. Cunha nova lei xa en trámite, se sobra algo, terás dereito de levalo a casa nun contedor que deberá ser, ademais, sen plástico.


A Xunta prepara unha lei que, entre outras cuestións, obrigará aos restaurantes galegos a entregar sóbralas aos clientes en envases que non conteñan plástico e que, preferiblemente, deberán ser reutilizables.


Esta é unha das principais medidas del anteproxecto da Lei galega de residuos e chans contaminados, que iniciou este xoves a súa tramitación co visto e prace do Consello da Xunta.


Tupperware restos comida conxeladaTupperwares con comida | Kathleen Franklin Flickr  Creative Commons

En rolda de prensa posterior á reunión do seu goberno, o presidente autonómico, Alberto Núñez Feijóo, destacou que a nova normativa --que a Xunta prevé levar ao Parlamento no último trimestre do ano-- "incidirá na prevención, reutilización e loita contra o desperdicio alimentario e os plásticos".


ADEUS AOS PRATOS DE PLÁSTICO O ANO PRÓXIMO

Así, ademais da medida que obrigará aos restaurantes para entregar sóbralas dos menús aos clientes, o anteproxecto contempla adiantar  a 2020 a prohibición en Galicia da comercialización de vaixelas de plástico, reducir nun 30% os residuos alimentarios no ano 2025 e incrementar o uso de envases reutilizables. 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




Non está permitido verter comentarios contrarios á lei. Nos reservamos o dereito a eliminar os comentarios que consideremos fora de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress