Messi e Griezmann impoñen a súa lei en Europa

O Barça chega aos 600 goles na liga de Campións, e faio nun Wembley máxico onde gañaron a competición en 1992 e en 2011 cun Messi crave.

|

DonYeEOU8AE6ibE

O FC Barcelona gañou ao Tottenham Hotspur en Wembley (2-4) na segunda xornada da fase de grupos da Liga de Campións e segue contando os partidos por vitorias en Europa, ao contrario que uns 'Spurs' que seguen sen puntuar e que non saíron máis feridos do espectáculo dirixido por Leo Messi pola súa boa fortuna.

Perdeu o Tottenham e estivo metido no partido co 2-3, pese ao 0-2 ao descanso, ao marcar os seus goles no que pouco que produciu a nivel ofensivo e grazas a que Leo Messi estrelou dous balóns no pau nada máis iniciarse a segunda parte que, de entrar, houbese finiquitado o duelo moito antes.

Un partido tolo, con moitos goles e algúns de bela factura, emoción e dous equipos que o deron todo para levar o gato á auga; e este maulló en tons blaugranas. Messi foise contento, cunha 'master class' máis ofrecida e dous goles máis que anotar a se ficha. Pero non só marcou e estrelou o balón ao pau por partida dobre, moveu o balón e mandou como nunca.

O temperán gol de Philippe Coutinho, como extremo zurdo e deixando o seu sitio no centro do campo a un bo Arthur, que ofreceu os seus mellores minutos como blaugrana, deixou ao Barça nunha situación de privilexio. Custáballe ao Barça marcar na 'Champions' lonxe do Camp Nou, e o tanto do brasileiro ensinou o camiño aos seus compañeiros.

Chega o Barça aos 600 goles na liga de Campións, e faio nun Wembley máxico onde gañaron a competición en 1992 e en 2011. Messi, clave nesta segunda cita, estivo inconmensurable esta noite pero foi unha labor coral baixo a batuta do '10'. O Tottenham, doído polos dous golpes iniciais, estivo roto e só reaccionou temporalmente tras os seus goles, pero sen chegar a poder tutearse co seu rival.

Abriu a lata Coutinho aproveitando unha gran cesión de Jordi Alba, que recolleu un pase longo milimétrico de Messi, e unha mala saída de Hugo Lloris, que regresaba aos terreos de xogo tras lesionarse en agosto e pagou a súa falta de ritmo competitivo. Era o minuto dous, e no '28 Ivan Rakitic sacouse unha volea no aire da manga, bela e plástica como poucas e que entrou tras dar no pau, para ampliar o marcador.

Con posesión, amorne e xogo colectivo pero perpendicular buscando a Lloris, que tivo que empregarse a fondo nun tiro afastado de Coutinho e en dúas ocasións seguidas dun Messi que seguía avisando de que non se iría sen marcar. Así chegou o Barça ao descanso, e na continuación chegaron os paus do arxentino para enmudecer a Wembley.

Pero o destino quería ver batalla sobre o céspede londinsense, un terreo de xogo en bo estado nas áreas pero danado na medular. E así chegou o 1-2 que puxo pementa ao asunto, por vía dun Harry Kane que na xogada seguinte ao segundo dos paus de Messi demostrou a súa clase cun recorte en carreira sobre Semedo, ao que sentou, e disparo coa destra ao pau longo de Marc-André Ter Stegen.

Entrou o partido nunha fase de idas e vindas, o Tottenham creceuse levado polo seus pero botou en falta a Christian Eriksen ou Dele Alli, ambos os lesionados. En cambio, Messi ao seu máis alto nivel fixo mellores aos Arthur, Coutinho ou Suárez e decidiu que tiña que tirar máis do carro; e pouco despois do tanto local, a 'Pulga' abriu un balón ao seu compañeiro de fatigas Jordi Alba, que a centrou, deixaron pasar o balón Coutinho e Suárez nun dobre engano e Messi, só, marcou a pracer.

Parecía que ese 1-3 deixaba todo sentenciado, pero a fortuna aliouse de novo cos 'Spurs' cando Clément Lenglet, que estaba a callar un bo partido no eixo da defensa blaugrana xunto a Gerard Piquei, fallou nun despexe e na seguinte xogada desviou o disparo de Lamela enganando a Ter Stegen.

Co marcador de novo máis axustado, o Tottenham de Mauricio Pochettino tentou ir arriba, presionar e encerrar ao Barça, pero non sucedeu o planeado. Puido Messi pechar o partido antes cunha saída aloucada de Lloris fose da área, que só un defensa remediou. E na montaña rusa que foi o partido, Lucas Moura puido empatar pero Lenglet, por 'karma', desviou o balón a córner esa vez e non á súa portería.

Non sufriu o Barça, que soubo xuntar liñas e reter o balón, recuperándoo ben cando estaba en posesión dos londinienses. Ter Stegen non tivo traballo para evitar ese empate que non chegou, e sucedeu o contrario.

Un roubo e carreira de Alba pola banda, Suárez que a deixa pasar e Messi, libre de marca, mirou a Lloris cara a cara e sentencioulle a el, aos 'Spurs' e un partido aloucado pola maxia de Wembley. Un duelo que deixa ao Barça no mellor dos camiños, tras gañar ao PSV (4-0) na primeira xornada, e aos locais, con dúas derrotas, preparándose para unha machada para non ser eliminados nesta fase de grupos.

GRIEZMANN ESPANTA AS 'BRUXAS'

Pola súa banda, o Atlético de Madrid segue con paso firme o seu camiño na Champions cun pleno de vitorias despois de derrotar por 3-1 ao Club Bruxas. Na súa estrea esta tempada no Wanda Metropolitano, os pupilos do 'Cholo' Simeone non deron opción a un combativo e valente cadro belga, que se topou coa mellor versión de Antoine Griezmann, participe nos tres tantos colchoneiros.

O dianteiro francés deixou o seu sinal superado o ecuador da primeira parte, aproveitando un balón servido por Lemar desde a dereita nunha de tantas conexións galas deste Atlético de Madrid. O Bruxas respondeu antes o final da primeira parte, cun impoñente zapatazo de Groeneveld que se coou na meta de Oblak.

No segundo tempo o Atlético puxo a directa e non deu opción ao conxunto belga. Con Griezmann como amo e señor do partido, algo que lle piden desde as bancadas do Wanda, o encontro só tivo a cor branquivermella. Un segundo gol do sete e un tanto de Koke sobre a bucina, despois dunha brillante xogada individual de Griezmann que serviu un balón ao corazón da área desde a mesma liña de fondo, redondearon unha gran noite de fútbol en casa do Atleti.