Mercadona convoca a un biólogo vigués á reunión dos seus comités científicos de España e Portugal

A compañía destaca que científicos independentes de recoñecido prestixio préstanlle apoio técnico para garantir a máxima calidade

 


|

Miembros de los Comités Científicos de Mercadona en España y Portugal.
Foto: EP


Mercadona, empresa de supermercados físicos e de venda online, reuniu este mércores por vez primeira aos seus dous comités científicos, o de España e Portugal, do que forma parte o doutor en Bioloxía na Universidade de Vigo e investigador do Centro Superior de Investigacións Científicas (#CSIC), Santiago Pascual.

Fíxoo na sede do Centro Tecnolóxico Ainia, en Valencia, onde se abordaron cuestións que permitan á compañía "seguir garantindo sempre a máxima calidade en todos os seus produtos e procesos de face ás novas necesidades que van xurdindo".

"A calidade é unha condición irrenunciable para Mercadona e debemos ir sempre por diante e mellorando, polo que contar cun asesoramento externo independente, científico e de recoñecido prestixio internacional é un gran apoio", tal e como destacou a directora do Comité Científico de Mercadona en España, Angels Millan.

De feito, no encontro deste mércores abordáronse cuestións de gran actualidade como a aplicación dos últimos avances tecnolóxicos na produción de alimentos, como reducir o desperdicio alimentario sen renunciar á calidade ou como conseguir novas melloras no sector agroalimentario ante novos retos como o cambio climático, entre outros temas de interese.

Entre os asistentes, cabe destacar a presenza, por parte da Consellería de Sanidade da Comunidade Valenciana, de Mar Canós, subdirectora xeral de Seguridade Alimentaria e Laboratorios de Saúde Pública; e Carlos Antón, xefe de Servizo de Xestión de Risco Alimentario.

Tamén asistiron Ignacio García Magarzo e María Martínez, director xeral e directora de Sustentabilidade, respectivamente, de Asedas (Asociación Española de Distribuidores, Autoservicios e Supermercados); Xavi Pera, responsable de Seguridade Alimentaria e Calidade de AECOC (Asociación Española de Codificación Comercial); e Cristina do Campo, directora xeral do Centro Tecnolóxico AINIA, entre outros expertos e responsables en seguridade alimentaria.

Mercadona lembra que contou desde hai moitos anos co asesoramento deste Comité Científico en España, experiencia pola que contou ademais con científicos de Portugal tras a súa entrada neste país. Este mércores, Día Mundial da Ciencia, reuníronse por vez primeira os 17 científicos de ambos os Comités nunha xornada na que interviñeron varios dos seus compoñentes.

 

PARTICIPANTES

Entre os participantes atopábase Daniel Ramón, doutor en Ciencias Biolóxicas (Universitat de València) e actualmente vicepresidente de l+D en Nutrición e Saúde da empresa norteamericana ADM (Archer Daniels Midland Co); José Juan Rodríguez, doutor en veterinaria e experto microbiólogo (Universidade Autónoma de Barcelona); José Miguel Mulet, doutor en Bioquímica e experto en Bioloxía Molecular (Universidade Politécnica de Valencia) e Duarte Torres, doutor en Ciencias e Enxeñaría Química e Biolóxica (Universidade do Porto).

Completan o panel español de investigadores os científicos Arturo Anadón, doutor en Veterinaria (Universidade Complutense de Madrid); Juan José Badiola, doutor en Veterinaria (Universidade de Zaragoza) e actual presidente do Comité; Andrés Otero, doutor en Veterinaria (Universidade de León); Andreu Palou, doutor en Bioquímica (Universidade de Illas Baleares); Pilar Vinardell, doutora en Farmacia (Universidade de Barcelona); Santiago Pascual, doutor en Bioloxía (Universidade de Vigo) e investigador no Centro Superior de Investigacións Científicas (#CSIC); e Ana Troncoso, doutora en Farmacia (Universidade de Sevilla).

O Comité en Portugal está constituído polos científicos Alexandra Nogueira dá Silva, experta en Ciencias Farmacéuticas (Facultade de Farmacia de Lisboa), Paula Teixeira, experta en Enxeñaría Alimentaria e doutora en biotecnoloxía (Universidade Católica Portuguesa), Fernanda Vilarinho, doutora en Enxeñaría dos Materiais (Instituto Superior Técnico da Universidade de Lisboa), Sandra Chaves, doutora en bioloxía (Universidade de Lisboa), Inês Pádua doutora en Ciencias da Nutrición (Universidade de Porto) e Isabel Castanheira doutora en Farmacia (Universidade de Lisboa). Apoio na Ciencia para afrontar novos retos

 

"MÁIS EXIXENTES"

Mercadona dixo avogar por unha actitude "proactiva" ante os novos hábitos e tendencias de consumo. "Os consumidores son cada vez máis exixentes, o cal implica anticiparnos para satisfacer en todo momento as súas necesidades", apuntou Angels Millan. De aí a aposta da compañía por un asesoramento científico nas situacións en que se requira asistencia nas especialidades de cada membro do comité.

A modo de exemplo, este comité científico ha asesorado á compañía na implantación da súa sección 'Listo para Comer': "Requiriu un labor de asesoramento no deseño da sección e na validación tanto dos produtos como dos procesos de produción. O Comité axudounos a que todos os métodos e boas prácticas implantadas garantan a calidade e a súa seguridade alimentaria", resalta o director de Calidade de Mercadona, Luís Plá.

O abanico de proxectos nos que traballa este comité científico é moi amplo. Así, por exemplo, asesora na mellora do modelo de venda de froita partida e na validación de provedores cárnicos, ofrece apoio continuo na avaliación e análise de riscos alimentarios, formación en asuntos de interese científico e asesoramento sobre lexislación alimentaria, por citar só algunhas das materias abordadas.

 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE