Arbo, capital da lamprea, prepárase para o seu gran festín anual
A LXV Festa dá Lamprea celebrarase do 25 ao 27 de abril.
Arbo engalánase para celebrar a LXV Festa dá Lamprea, un evento gastronómico de renome internacional que terá lugar do 25 ao 27 de abril. Esta cita culinaria, declarada Festa de Interese Turístico Internacional, promete atraer a miles de visitantes ávidos de degustar este manxar milenario.
O rexedor municipal, Horacio Gil, anticipa unha afluencia masiva de gourmets procedentes de toda Galicia, España, Portugal e mesmo destinos máis remotos. "A nosa vila converterase nun epicentro gastronómico, onde os comensais poderán deleitar con exquisiteces únicas no mundo", afirma Gil.
TRADICIÓN MILENARIA
A lamprea, un peixe prehistórico venerado desde tempos romanos, é o protagonista indiscutible desta celebración. A súa pesca, realizada nas ancestrales "pesqueiras", segue métodos artesanais que datan de séculos atrás, convertendo a Arbo nun enclave único para esta práctica sostible.
Os restaurantes locais e a XXIX Arbomostra, feira agroindustrial e artesanal da comarca, servirán este cobizado pescado maridado cos afamados viños albariño e condado da Denominación de Orixe Rías Baixas.
ARTE E GASTRONOMÍA
O cartel anunciador desta edición, obra do navarro Iñaki Fernández Iturmendi, leva por título "Raiña dá Festa". A peza gráfica impúxose ás propostas de César Núñez Núñez de Astorga e Rubén Lucas García de Murcia, que obtiveron o segundo e terceiro posto respectivamente.
UN FESTÍN PARA Os SENTIDOS
Máis aló da gastronomía, Arbo ofrece unha experiencia integral que combina tradición, historia e natureza. O alcalde Gil convida aos visitantes a mergullar na cultura local, percorrendo carreiros, ríos e adegas que conforman a alma desta celebración.
A lamprea "á arbense", considerada a raíña dos fogóns locais, promete ser o prato estrela dun evento que fusiona sabor, tradición e hospitalidade galega
Escribe o teu comentario