Quen e como pode estar nos bares ata a 1 da mañá? Estas son as últimas normas

Todos os establecementos de hostalería terán que rexistrar só o nome e apelidos e o teléfono de contacto durante un mes

|

Todos os establecementos de hostalería terán que rexistrar só o nome e apelidos e o teléfono de contacto durante un mes


Un medidor de CO2 no interior dun restaurante en Galicia o día que entra en vigor a súa obrigatoriedade, no 23 de abril de 2021, na Coruña, Galicia (España).

A ampliación dos horarios dos establecementos de hostalería como bares ou taperías que decidan abrir ata a unha da madrugada poderase facer "exclusivamente" para dar ceas aos clientes. Nese caso, deberán cumprir os mesmos requisitos que os restaurantes: reserva ou cita previa, rexistro de clientes (que se debe custodiar durante un mes) e que como novidade deixa de esixir o DNI para pedir unicamente nome e apelidos dos clientes e medidor de CO2 nun lugar visible e ventilación.

Así o inclúe o Diario Oficial de Galicia (DOG) na súa edición bis deste venres, recollido por Europa Press, e no que tamén se permite a posibilidade de que este tipo de establecementos abran ata a 1 da madrugada desde leste mesmo venres.

Á marxe deste alivio para os establecementos tipo taperías ou bares que serven comidas, mantéñense as mesmas restricións nos aforos e número máximo de comensais. Así, nos concellos de nivel máximo de restricións, actualmente unicamente Lobios, a hostalería permanecerá pechada con só a posibilidade de comida para levar a domicilio ou recollida.

No caso dos concellos de nivel alto de restricións, só poderase servir en terrazas. No nivel medio, o aforo é de 50 por cento en exterior e 30 por cento en interior; mentres que nos de nivel medio baixo, as terrazas poderán estar ocupadas ao 75 por cento e os interiores nun 50 por cento.

Sobre o número de comensais, mantéñense as mesmas limitacións que para os encontros á marxe da hostalería: seis en terrazas e catro persoas nos interiores, sexan ou non conviventes.

REQUISITOS
Os requisitos para todos os establecementos inclúen que deberán xestionar a ocupación das mesas para o servizo de ceas a través de reserva ou cita previa. Co obxectivo de facilitar o seguimento de contactos ante casos positivos de covid-19, levará a cabo un rexistro de clientes do servizo de ceas que "inclúa nome e apelido" da persoa e número de teléfono. Isto supón un cambio, debido a que no anterior plan de hostalería segura requiríase que se deixase o DNI do usuario do servizo.

A persoa responsable do establecemento, terá a obrigación de custodiar a listaxe, polo menos, un mes despois do evento, coa información do contacto dispoñible para as autoridades sanitarias e cumprindo coas normas de protección de datos de carácter persoal.

A correcta ventilación do local valorarase co uso de dispositivos de medidores de CO2, que deberán dispoñer dunha pantalla que mostre os niveis en tempo real e nunha zona visible para os usuarios. Estes dispositivos deberán levar o rexistro CE e deberá axustarse ás indicacións técnicas aplicables e ter en conta o tamaño e a forma do espazo, as súas entradas de aire e o fluxo de ventilación.

Desta forma, os aparellos non poderán estar situados preto de xanelas, portas ou outros puntos de ventilación. No caso de sistemas mecánicos de ventilación, débense asegurar en todo caso o nivel de CO2 interior. Persoal cualificado documentará o mantemento adecuado e as actuacións realizadas.

Tanto nos casos de ventilación natural como nos de mecánica ou mixta, "non se deberá superar" no interior as 800 p.p.m. de concentración de CO2. Será responsabilidade do local "adoptar as medidas precisas de renovación do aire para que non se supere a cifra indicada.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE