Os gandeiros de CLUN reúnense nun cume técnico sobre o futuro do sector

Será o día 22 en Santiago e participarán expertos para confrontar ideas e orientar ás explotacións para ser sustentables.


|

Vacasleiteiras


A cooperativa de segundo grao Unión de Cooperativas Lácteas (CLUN) --nada da integración de Feiraco, Os Irmandiños e Melisanto-- impulsa a súa I Xornada Técnico Económica, na que o 22 de marzo en Santiago daranse cita os seus gandeiros e profesionais relacionados co sector agrario co fin de analizar o futuro do sector lácteo desde unha perspectiva global baixo o título 'Explotacións Lácteas Galegas. Visión 2025'.


A xornada, que se celebrará o 22 de marzo no Palacio de Congresos de Santiago, será inaugurada polo presidente da Xunta, mentres que a conselleira de Medio Rural, Ángeles Vázquez, será a encargada de clausurala.


Na xornada, segundo avanza CLUN, abordaranse "diversas cuestións técnico-económicas e estratéxicas de especial interese" para os socios á hora de formular o seu futuro no sector, "como a eficiencia do rabaño, produción de forraxes, produtividade da man de obra e, sobre todo, as perspectivas do mercado lácteo desde a actualidade ata o horizonte 2025", segundo concreta a cooperativa.


Nesta contorna, expertos debaterán e confrontarán ideas e puntos de vista, co fin de poder orientar ás explotacións para ser sustentables, e os asistentes poderán coñecer as diferentes liñas de actuación, tanto en España como en Europa, en materia de produción láctea.


EXPERTOS


Na I Xornada impulsada por CLUN, que nace con vocación de consolidarse como unha cita bianual de referencia para o sector agrogandeiro, participarán expertos como Sophie Helaine, xefa de Unidade Adxunta do EU Milk Market Observatory, que analizará as perspectivas do mercado lácteo no contexto europeo e o catedrático Carlos Buxadé, co relatorio 'O futuro do vacún de leite nunha contorna tormentosa'.


A continuación, o director técnico de Rancho Las Nieves, José Luis Juaristi, dará as claves do éxito na produción leiteira, e o experto Bernard Andrieu, technical manager de Lallemand Animal Nutrition, analizará o reto de producir forraxe en 2025.


Na sesión de tarde terá lugar unha mesa redonda co título 'Explotacións de vacún de leite: eficiencia, sustentabilidade e futuro', na que compartirán posturas gandeiros das explotacións San José de Lérida e Casa Reigada de Lugo, ademais de expertos do sector.

relacionada Clun investirá 1,9 millóns en 2017 e destina 1,5 cada dous anos a innovación

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE