Casa Macán non supera a inspección de Sanidade, que mantén a inactividade na quesería
Unha nova inspección realizada este venres por técnicos da Consellería de Sanidade na empresa láctea Casa Macán constatou que "non están arranxados todos os incumprimentos detectados".
Unha nova inspección realizada este venres por técnicos da Consellería de Sanidade na empresa láctea Casa Macán constatou que "non están arranxados todos os incumprimentos detectados".
Diso informou a Consellería de Sanidade a Europa Press, que explica que se mantén a paralización cautelar da produción desta quesería de Taboada (Lugo) tras levar a cabo esta segunda inspección a requirimento do titular.
Nun primeiro control a pasada semana, Sanidade detectou "graves incumprimentos nas condicións estruturais de limpeza e mantemento" en casa Macán, o que derivou esta semana en unha alerta para a retirada dos seus produtos e a suspensión da produción.
Esta situación débese a problemas "operacionales" e de "hixiene dos procesos". Unha problemática que se identifica con "incumprimentos" no almacenamento de materias primas e ingredientes de forma que non se pode garantir a inocuidad dos mesmos e temperaturas inadecuadas en distintas fases da produción.
A isto únese "a ausencia de protección dos produtos de focos de contaminación en todas as fases de cadea de produción e ausencia de garantías de trazabilidad de procesos".
Tras coñecerse a alerta sanitaria, o director xeral de Casa Macán, Eladio Rigueira, defendeu que "non hai ningún produto contaminado" nin "risco alimentario".
PROHIBICIÓN
A prohibición da venda afecta a todos os lotes de produtos desta compañía, como a manteiga cocida de vaca, os queixos das DO Arzúa Ulloa, Teto e Arzúa Ulloa curado. Tamén o queixo de barra Costeño e queixo galego en rebanadas.Así, recoméndase aos cidadáns que teñan estes produtos que non os consuman e devólvanos aos puntos de compra, estes lácteos foron distribuídos en Galicia, Cataluña e Castela A Mancha.
Escribe o teu comentario