39 persoas intoxicadas por mexillóns de orixe galega
O Instituto de Saúde Pública e Laboral activou o servizo permanente de xestión de alertas alimentaria por presenza de norovirus.
A Axencia Española de Consumo, Seguridade Alimentaria e Nutrición (AECOSAN), dependente do Ministerio de Sanidade, comunicou ao Instituto de Saúde Pública e Laboral de Navarra, a través do Sistema Coordinado de Intercambio Rápido de Información (SCIRI), unha notificación de alerta trasladada polas autoridades sanitarias da Comunidade de Valencia relativa a unha toxiinfección con 39 persoas afectadas que evolucionan favorablemente.
O estudo epidemiolóxico realizado polas autoridades da citada comunidade relaciona os casos de toxiinfección co consumo de mexillóns cocidos e conxelados de orixe galega. As análises realizadas polas autoridades valencianas han detectado a presenza de norovirus nunha mostra do produto e nos pacientes afectados.
A información facilitada a través da Rede de alertas SCIRI indica que o produto se ha distribuído inicialmente na Comunidade de Valencia e en Navarra. Con todo, ata o momento non se teñen noticias de persoas afectadas polo seu consumo en Navarra.
Trátase de mexillón cocido conxelado de orixe galega, o nome do produto na etiqueta é 'Mexillón media cuncha super' da marca Estrela Polar, e o lote afectado é 010DOP-18 (consumo preferente: 1/2020- Data de fabricación: 19/01/2018).
O Instituto de Saúde Pública e Laboral activou o servizo permanente de xestión de alertas alimentarias, solicitado a información sobre a posible redistribución e requirido a inmovilización e a retirada inmediata da totalidade do produto e lote afectado, trasladando o resultado das súas actuacións a través da Rede SCIRI, informou o Gobierno de Navarra.
Como medida de precaución, recoméndase a aqueles que puidesen ter o produto anteriormente mencionado nos seus fogares que se absteñan de consumilo.
Escribe o teu comentario