Os días de verán en outubro e as marcas de temperatura pon en serio risco os magostos do futuro
Expertos en bioloxía alertan do impacto do cambio climático para a produción de castaña debido á proliferación de pragas asociadas ás modificacións dos hábitats e á intensificación da produción.
O cambio climático, e as consecuencias que ten sobre os ecosistemas e a proliferación de fungos e outras pragas que poden afectar os cultivos, pon en xaque a este produto.
Expertos da USC pon o foco sobre as "perdas significativas" que acosan aos produtores dun produto que ve comprometida a súa calidade.

Expertos en bioloxía alertan do impacto do cambio climático para a produción de castaña debido á proliferación de pragas asociadas ás modificacións dos hábitats e á intensificación da produción.
A situación do sector da castaña no contexto actual será o asunto central da nova entrega das xornadas Luís Asorey, organizadas pola Real Academia Galega de Ciencias (RAGC) en colaboración coa Deputación de Lugo e a USC.
Este martes, a profesora titular do Departamento de Produción Vexetal e Proxectos de Enxeñaría dá Escola Politécnica Superior de Enxeñaría de Lugo (#USC), Fina Lombardero, impartirá unha conferencia sobre a sanidade dos castiñeiros e as castañas.
A experta alertou da ameaza que supón o cambio climático, que está a favorecer a aparición de pragas como a antrancosis do castiñeiro ou o escolítido Xyleborus dispar.
Os principais axentes daniños da castaña, segundo esta profesora, "están a causar perdas significativas na súa produción son o Curculio elephas, a Cydia splendana e a Pamene fasciana".
Así mesmo, tamén advirte da exposición a fungos para a castaña, en particular, polo Gnomoniopsis castanea.
Escribe o teu comentario