Pesar no mundo da cociña pola morte de Moncho Neira, fundador da marisquería Botafumeiro

O grupo Moncho's de Restauración, fundado por Neira conta con outros establecementos repartidos pola cidade, 


|

O chef e empresario Moncho Neira, fundador da mítica marisquería Botafumeiro, faleceu este domingo aos 84 anos. O Grupo Moncho’s, que presidía, anunciou a súa morte cun comunicado no que o lembrou como “un home apaixonado, visionario e xeneroso, que dedicou a súa vida a facer felices aos demais a través do seu traballo, a súa entrega e o seu exemplo”.

 

Neira deixa tras de si un profundo legado na restauración barcelonesa. Desde que fundou o Botafumeiro en 1975, o restaurante converteuse nun dos templos gastronómicos máis emblemáticos da cidade, frecuentado por personalidades locais e internacionais. 

 

O Botafumeiro tamén é coñecido por ser punto de encontro habitual de futbolistas, figuras do mundo empresarial e personalidades do ámbito económico, que aproveitan a discreción dos seus reservados para pechar acordos ou gozar da alta cociña.
 

Unha das últimas veces que o establecemento se fixo viroso foi hai un ano e medio, cando David Beckham compartiu un vídeo no que o xefe de sala dáballe para comer angulas directamente co tenedor, nunha escena que deu a volta ás redes.

 

O grupo de restauración fundado por Neira conta con outros establecementos repartidos pola cidade, como A Taberna do Cura, situada xunto ao Botafumeiro pero cunha oferta máis popular; o Asador do Mar, na zona de Ganduxer; Mariña Bay, xunto ao Port Olímpic; ou Europa Café, un espazo máis informal na avenida Diagonal.

 

Desde o grupo destacan que “a súa enerxía incansable, o seu amor pola hospitalidade e a súa fe nas persoas seguirán guiando cada servizo, cada prato e cada proxecto do grupo que leva o seu nome”. 

 

O primeiro negocio de Moncho Neira foi o Botafumeiro, pero en 1990 abriu en Malibú o seu primeiro restaurante coa firma Moncho’s. Aquel proxecto foi o xerme do grupo que cos anos expandiuse, reinterpretando a cociña tradicional española con especial atención ao peixe e o marisco. En Barcelona, o selo Moncho’s consolidouse como sinónimo de calidade e bo facer no mundo da restauración.

 

O alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, sumouse ás mostras de condolencia e lembrou en redes sociais que “a cociña da nosa terra perde unha das súas almas máis grandes e apaixonadas”.

 

Tanatorio sant gervasi


O velorio da súa despedida habilitouse no Tanatorio de Sant Gervasi este luns, mentres que o enterro se celebrará o mércores na súa terra natal, Galicia nunha cerimonia estritamente familiar. 

 

 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE