Máis da metade da carne de vacún con denominación de orixe envíase fóra de Galicia

|

TerneravacacarneA IGP fíxase como meta aumentar a exportación.

A indicación xeográfica protexida (IGP) de carne de vacún de Galicia, que ampara os selos Ternera Gallega e Vaca e Boi de Galicia, pechou o pasado 2016 cun crecemento por encima do 4%.


Así o destacou o presidente da IGP, Jesús González, ao que acompañou a conselleira de Medio Rural, Ángeles Vázquez.


A conselleira reivindicou o compromiso da Xunta por alcanzar "un prezo máis digno para o gando" e deu o "parabén" a tenreira galega por alzarse como "sinónimo de calidade".


RESULTADOS DA TERNERA GALLEGA EN 2016


En canto ao balance económico, Jesús González cualificou 2016 como "un ano bastante bo", cun "crecemento do 4% como cifra xeral" que afectou a case todos os ámbitos.


De forma especial, valorou que o número de explotacións inscritas aumentase un 4%, o que xustificou con que "sempre" houbo algunhas explotacións que non se inscribían, pero que están a empezar a facelo porque "ven que o proxecto do consello regulador sae adiante".


Pola súa banda, o número de tenreiros creceu un 4,1% e superou ademais a "cifra simbólica" das 125.000 cabezas de gando. Con isto, a carne producida aumentou nun 4,2%, que excedeu por primeira vez as 20.000 toneladas.


Con todo, o número de establecementos coa imaxe corporativa da IGP reduciuse nun 4,2% "debido a un proceso de reestruturación" na distribución.


Con respecto ao prezo da carne, 2016 foi "un ano de equilibrio", xa que o primeiro semestre comezou con prezos inferiores a 2015 (4,47 euros o quilo en xaneiro) pero contou con "unha certa melloría" (4,63 euros o quilo en decembro). Con todo, o presidente advertiu de que non son "uns prezos para botar foguetes".


En canto á distribución, o 43,5% da carne consumiuse en Galicia e o 54% destinouse a outras comunidades, mentres que só o 2,5% exportouse ao estranxeiro --principalmente a Portugal, Alemaña e Andorra--, sobre o que Jesús González afirmou que "non é todo o que se quería, pero detéctase certa melloría".


Para o futuro próximo, o presidente afirmou que "o volume de explotacións vai superar a partir da IGP" de carne de vacún, xa que as chamadas para darse de alta na denominación son "constantes".


Ademais, os obxectivos están postos tamén en "situar a IGP Ternera Gallega en redes sociais e medios dixitais" para o seu coñecemento por parte da sociedade e o seu posicionamento no mercado.

relacionada Co selo 'Ternera Gallega' consolidado, é a quenda da vaca e do boi

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE