La Justícia investiga el director de l'CIS, José Félix Tezanos, per malversació arran d'una denúncia de Vox

La citació té lloc després que la Fiscalia demanés l'arxiu de la querella de Vox


|

La formació neofeixista va acusar el sociòleg de manipular les enquestes de l'institut públic per favarocer a el Partit Socialista. El jutge ha donat credibilitat a la denúncia i Tezanos haurà de donar explicacions.



JosFlixTezanospresidentedelCIS


José Félix Tezanos @ep


El Jutjat d'Instrucció Número 29 de Madrid ha citat a declarar en qualitat d'imputat el 29 d'octubre, a les 12.30 hores, a el president de el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos, arran d'una querella interposada per Vox per un presumpte delicte de malversació de cabals públics.


Fonts jurídiques han informat que el magistrat instructor ja ha fixat data per a la compareixença. La decisió té lloc després que la Fiscalia interessés a el jutjat que arxivés la querella a l'considerar el que s'exposa "són meres sospites, conjectures, que relacionen de manera no adequada, la ineficàcia en la realització d'enquestes amb l'administració fraudulenta de la institució CIS ".


La querella interposada per la formació liderada per Santiago Abascal sosté que el funcionament de l'CIS des que Tezanos va ser nomenat president el 2018 és "irregular". L'acusa, entre altres coses, de manipular la forma de fer les enquestes per beneficiar el PSOE.


Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE