Razóns para apostar polo polbo cocido este Nadal

Este prato podes servilo quente ou tépedo e estamos seguros de que entusiasmará a todos os teus invitados. Xa ves que o polbo cocido teno todo para converter no rei da túa mesa este Nadal.


|

Receta
Receita de polbo cocido

O Nadal é unha época onde a comida adquire un protagonismo especial. Convértese nunha maneira de sorprender e agasallar aos nosos seres queridos. Por iso, resulta indispensable contar con alimentos que estean á altura dunha ocasión tan especial. É o caso do polbo cocido. Estas son as razóns polas que non debe faltar na túa mesa.

 

Sabor e elegancia

O polbo cocido ofrece un sabor irresistible capaz de conquistar aos padais máis exixentes. Ademais, ten ese punto elegante e sofisticado capaz de converter calquera reunión con amigos ou familiares en algo extraordinario.

 

Versátil

Como comentabámosche na introdución, é un ingrediente incriblemente versátil. Aínda que o tradicional é servilo tal cal, debes saber que se adapta moi ben a todo tipo de pratos como ensaladas, canapés, empanadillas e moito máis.  

 

Práctico

Aforrar tempo na cociña sen sacrificar a calidade é posible. Co polbo que xa está cocido esquecerasche dos abafos de última hora, que resultan tan frecuentes durante as festas. É fácil de preparar, non tes que cocelo e sempre está no seu punto. Todo vantaxes!

 

Lixeiro e saudable

Nunha época onde os excesos están á orde do día, sinta moi ben contar cunha alternativa lixeira e nutritiva. O polbo é baixo en calorías e rico en proteínas, calcio, potasio, sodio e iodo.

 

Fácil de atopar

Grazas a empresas como O Rei do Polbo, é moi sinxelo atopar este tipo de produtos en supermercados e tamén a través de Internet. Podes escoller o método que prefiras para levar á túa mesa o mellor do mar.

 

3 receitas do Nadal con polbo cocido

Se necesitas un pouco máis de inspiración para concretar o teu menú do Nadal, aquí ofrecémosche unhas cantas ideas que che encantarán.

 

Carpaccio de polbo

Trátase dunha das receitas máis fáciles que podes facer. Tan só debes cortar as patas do polbo en finas láminas; podes axudarche cunha mandolina para que o traballo quede máis puído. Despois, elixe a fonte ou o prato que vaias utilizar e coloca as lonchas por toda a superficie. Evita que queden amontoadas. Unha vez téñalo todo, reserva o prato na neveira.

 

Mentres repousa, é o momento de preparar o aderezo. O polbo casa moi ben co picante, os encurtidos e os cítricos, aínda que podes experimentar cos sabores que máis che gusten. Neste caso, propómosche unha vinagreta de pico de galo. Necesitarás un tomate maduro, un jalapeño (pode ser fresco ou en conserva), unha cebola, zume de lima, cilantro fresco e sal.

 

Curta todos os ingredientes en pequenos dados, pica o cilantro e mestura todo co sal e o zume. Deberás deixar repousar a mestura, polo menos, media hora na neveira. Unha vez transcorrido o tempo, vérteo sobre o carpaccio de polbo e estará listo para servir.

 

Risotto de polbo

Para esta receita, rehoga cebola picada e uns dentes de allo sobre unha noz de manteiga e un pouco de AOVE. Despois, incorporamos o polbo, previamente cortado en taquitos, e sofreímos coas verduras da túa elección durante uns 10 minutos a lume medio.

 

Unha vez colla sabor, agregamos o arroz. Cando os grans se poñan translúcido, será o momento de ir agregando auga aos poucos e removendo. Imos repetindo todo este proceso ata que o arroz se poña brando.

 

Aí, comezamos a integrar o queixo rallado. Para elaborar este prato, é moi importante remover continuamente para que a calor se distribúa de forma homoxénea e o arroz adoita o almidón. Serve o risotto recentemente feito e agrega un pouquiño de pemento para darlle o toque picante.

 

Polbo á feira

Outra forma supersencilla de gozar do polbo. Curta as patas en rodajas e ponas sobre un prato, si é de madeira, moitísimo mellor. Espolvorea por encima sal, pemento picante e un bo chorro de aceite de oliva virxe extra. Só necesitarás uns escarvadentes e pan para acompañar. Este prato podes servilo quente ou tépedo e estamos seguros de que entusiasmará a todos os teus invitados.

 

Xa ves que o polbo cocido teno todo para converter no rei da túa mesa este Nadal. Esperamos que o noso artigo che resultase útil e que as túas comidas e ceas convértanse en todo un éxito.


 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE