Certos tiburóns da lonxa viguesa conteñen perigosas cantidades de mercurio
As quenllas e os marraxos de gran lonxitude son as especies afectadas
O comercio masivo de carne e aleta de quenlla que circula a través do porto de Vigo someteulle a fortes inspeccións e investigacións de toda índole; esta vez, foi un estudo de diversos científicos franceses o que descubriu que os exemplares máis grandes de quenllas e marraxos da lonxa viguesa presentan perigosas concentracións de mercurio, tal e como desvela Galicia Confidencial.
Tras a análise de 88 exemplares destas dúas especies, un equipo científico de distintas institucións francesas descubriu que o seu nivel de mercurio atopábase por encima do permitido pola Unión Europea para a súa comercialización. Con todo, estas concentracións foron predominantes nos exemplares de máis de 250 centímetros de lonxitude nas quenllas e de 190 centímetros nos marraaxos.
É a venda dos tiburóns máis grandes o que pon en cuestión devandito estudo, pois as cantidades de mercurio parecen incrementar con o tamaño, a idade e o peso de ambas as especies, aínda que sen diferenzas entre sexos debido á súa alta capacidade de adaptación a diferenzas condiciones ambientais, tal e como se explica en Galicia Confidencial.
A posición disto animais como depredadores faios máis susceptibles á hora de conter maiores cantidades de mercurio, co consecuente perigo de causar danos á saúde humana no sistema nervioso, dixestivo, cardiovascular e inmunológico.
O estudo advirte, a grandes liñas, que non todas as quenllas comercializadas na lonxa viguesa cumpren os requisitos mínimos. Os científicos a cargo da investigación instaron á Consellería do Mar a aplicar a normativa europea e regular o estado destes produtos, con especial vixilancia naqueles exemplares que exceden as lonxitudes destacadas.
Escribe o teu comentario