O Celta e un Barça cheo de suplentes deixan a eliminatoria para o Camp Nou

Os goles de José Arnaiz e Sisto fixeron o 1-1 que deixa os oitavos de final moi abertos.

|

DenisSuarezBaru00e7a

Denis Suarez ante Daniel Wass. Foto: FC Barcelona

O Celta de Vigo regresou das vacacións do Nadal máis preguiceiro do habitual e, aínda que mantén vivas as súas opcións copeiras, só puido rabuñar un empate ante un FC Barcelona que se deixou na cidade condal aos tres Reyes Meigos: Messi, Luís Suarez e Iniesta. Os goles de José Arnaiz para os azulgranas ao cuarto de hora de partido e de Sisto á media hora de encontro foron os únicos dun partido que deixa a emoción en todo o alto para que se resolva no Camp Nou dentro dunha semana.

JOSÉ ARNAIZ É XA UN HOME

A diferenza do Barça, que saltou ao tapete de Balaidos cun equipo infestado de suplentes fóra de Piquei e Busquets, que fixeron de paladines nesta versión ‘B’ do cadro catalán, o Celta xogou cun once que ben podería ser o das grandes citas. Salvo Sergio Álvarez, relegado ao banco en detrimento de Rubén Branco, o equipo que expuxo Juan Carlos Unzué non deixaba dúbidas de que os vigueses se tomaban moi en serio esta ida de oitavos de Copa do Rey.

O partido pronto se puxo costa arriba para os locais, que non foron capaces de enchufarse no partido ata que recibiron o primeiro directo á mandíbula. Os pupilos de Valverde tiñan moito que demostrar e aproveitaron a súa oportunidade desde o primeiro minuto. Así, unha gran xogada de André Gomes pola esquerda, unha desas accións polas que o Barcelona levou ao portugués do Valencia e que tan poucas veces viron os afeccionados culés, serviu para que José Arnaiz fixese o 0-1 rematando ao centro ao bordo da área pequena e pillando a contrapié ao ‘Gato de Catoira’. O talaverano, recentemente chegado ao filial barcelonista desde o Real Valladolid, suma o seu terceiro gol en tres partidos cos maiores, demostrando que é capaz de competir por un oco no primeiro persoal.

A partir de aí o Celta reactivouse, e aínda que a primeira parte xogouse máis en terreo de Cillessen, os celestes só fixeron madeixa na meta do holandés grazas a unha acción que cabalga entre a fortuna de Sisto e o erro do gardameta. Unha contra levada pola esquerda polo extremo danés terminou cunha serie de pases na frontal ata chegar a Maxi Gómez, que filtrou un pase á interior da área para que Iago Aspas rematase franco o esférico. O coiro terminou repelido polo traveseiro e pola coxa de Cillessen e, cando parecía que saía por liña de fondo, chegou Pione, que foi o único que estivo vivo na xogada, para fusilar escorado e por alto ao cérbero azulgrana, que aínda que puido facer máis aínda andaba despistado polo tiro de Aspas.

O BARÇA DEIXA ESCAPAR AO CELTA

Sen máis accións reseñables no primeiro tempo, salvo dous disparos afastados de Wass e Paulinho que non atoparon porta, o partido chegou á segunda parte con todo por dicir. Neste segundos corenta e cinco minutos os visitantes foron infinitamente mellores aos olívicos, que notaron o cansazo nas pernas e a inactividade do Nadal. Denis Suarez, a outrora promesa celtiña, se enfundó o traxe de director de orquestra para monopolizar o xogo e distribuílo ao seu antollo. Todas as xogadas pasaban polos botíns do galego que, con maior ou menor acerto, creaban perigo na meta celeste. Un pase de Denis a Arnaiz obrigou a Sergio a esmerarse na saída para tapar o espazo.

O propio José puido matar a eliminatoria se chega a dar dirección coa testa un centro de Digne desde a esquerda. O propio puido facer Denis, que rematou só e a escasos metros da liña de gol un centro fantástico de Semedo, pero o balón marchouse lamiendo o pau na mellor ocasión da segunda parte. Só un minuto despois, Busquets estrelaba un obús no traveseiro, nos mellores momentos do cadro catalán, que maniató por completo ao Celta. Os locais pola súa banda só reaccionaron por medio de Emre Mor, que con dúas accións chegou os ‘uy’ á bancada. O seu primeiro disparo foi moi blandito ás mans de Cillessen, mentres que o segundo intento marchouse fóra por moi pouco.

Ao partido só quedoulle a emoción de ver de novo en escena a Demebélé, o segundo xogador máis caro da historia do fútbol, que reaparecía tras case catro meses no dique seco. Pouco puido facer o francés ante de que o colexiado sinalase a dirección do túnel de vestiarios. En sete días, ás 21:30 horas, resolverase unha eliminatoria que o Celta quixo tentar resolver en Vigo pero na que o Barça foi máis intelixente. Valverde deu descanso aos titulares e saíu reforzado de Balaidos, sabendo que a costa de xaneiro obrigaralle a facer rotacións. Mentres, Unzué xa pensa na liga e na visita do Real Madrid. Que as súas maxestades de oriente deixen resuello aos xogadores celtiñas, que seguro que o necesitarán.

FICHA TÉCNICA

Celta de Vigo: Sergio, Hugo Mallo, Sergi Gómez, Fontàs, Jonny (Roncaglia, min.81), Lobotka, Jozabed, Wass (Brais Méndez, min.67), Iago Aspas, Sisto (Emre Mor, min.67), Maxi Gómez.

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Piquei, Vermaelen, Digne, Busquets, André Gomes, Denis Suárez, Paulinho (Rakitic, min.71), Aleix Vidal (Sergi Roberto, min.75), Arnáiz (Dembélé, min.71).

Goles: Arnáiz (min.15, 0-1); Sisto (min.31, 1-1).

Árbitro: Martínez Munuera, do comité territorial valenciano, amoestou a Fontàs (Celta); André Gomes (Barça).

Incidencias: Oitavos de final da Copa do Rey, Balaídos. (21.338 espectadores)