En outubro chegan ao mercado 16.000 botellas de cervexa con pementos de Padrón

É o primeiro lanzamento dunha nova liña de produtos de Estrella Galicia que nacen con ánimo "disruptivo".


|

Pimientosherbon 1



Estrella Galicia presentou unha cervexa elaborada con pementos de Padrón, que supón o primeiro lanzamento da nova liña de cervexas de tempada 'Fabrica de Cervexas Estrella Galicia'.


Esta liña contará con diferentes edicións limitadas ao longo do ano, que terán como factor común ingredientes naturais 100% galegos, tanto da terra como do mar, e mesmo, "se é posible", tamén do aire.


Así o avanzou durante a presentación, no Convento Franciscano de Herbón, o conselleiro delegado de Hijos de Rivera, Ignacio Rivera, quen adiantou tamén que a idea é dar a coñecer este ano xa un segundo proxecto e en 2018 outros catro ou cinco.


Trátase de cervexas 'craft' estacionais, que Rivera definiu como un proxecto non xa innovador, senón "disruptivo", debido a que non buscan "mellorar" o produto e o obxectivo é "facer algo novo".


"Queremos divertir, por terra, mar e aire", destacou, sobre unha cervexa que, segundo recoñeceu, "non saíu á primeira", debido á súa complexidade, e que estará no mercado ao redor de mediados de outubro.


"UNHAS PICAN E OUTRAS NON"


Estrella Galicia fabricará entre 10.000 e 15.000 litros da cervexa de pementos de Padrón, que está feita con lúpulo galego, ten 6,5 graos de alcol e un picante que difire en función da apreciación de cada consumidor. "Se unhas pican e outras non, xa sabedes por que é", chanceou o mestre cervexeiro Luís Alvar.


Os monxes franciscanos de Herbón son os responsables de introducir o cultivo dos pementos de Padrón en España, tras traer a súa semente da zona fronteiriza entre Estados Unidos e México, segundo lembrou Ignacio Rivera.


A nova Fábrica de Cervexas Estrella Galicia Pementos Padrón poderá degustarse tanto en barril como en botella de 50 centilitros, especialmente pensada para ser compartida.


Poderá atoparse, nas próximas semanas, nunha selección de cervecerías de adega e insignias de alimentación do territorio estatal. É unha edición limitada e exclusiva, de forma que só se envasarán 16.000 botellas.


relacionada "En pouco máis de hora e media", 3.500 racións de pementos de Herbón
relacionada Estrella Galicia elixe Brasil para a súa segunda fábrica no mundo
relacionada Estrella Galicia ficha un 'ex de Amazon'

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE