A selección derrota a Francia con protagonismo da videoarbitraxe

(0-2). Un gol anulado a Griezmann tras un en fóra de xogo non sinalado e outro concedido a Deulofeu, no que o linier si levantou a bandeira, decidiron o partido.

|

Espanhafrancia

España salvou con éxito en París o amigable contra Francia. Un encontro no cume no que contou e moito o VAR (vídeo de asistencia ao referee), novo sistema para consultar accións dubidosas e do que saíu a anulación do gol logrado por Griezmann e a habilitación do conseguido por Deulofeu. Dúas decisións a proba, pero que non minimizan a achega do equipo español.

Dúas das grandes seleccións de Europa mediron forzas en París baixo un mesmo sistema, 4-3-3, con maior dominio español, pero chegadas con perigo de Francia especialmente en dúas accións, con gran parada de David De Gea a remate de Mbappé, e Gerard Piqué sacando baixo paus outro croque de Koscielny. A máis clara para España tívoa Iniesta, pero no man a man non superou a Lloris.

A segunda parte foi máis para Francia, pero con todo o gol chegou do lado dos de Lopetegui. Antes, con todo, Griezmann marcara de cabeza, pero o gol foi anulado grazas á tecnoloxía do VAR (videoarbitraxe), coa que se puido ver que o francés estaba en fóra de xogo.

Así pois, no 73, de penalti, Silva adiantou á Vermella, e no 77 o VAR volveu ser protagonista para dar validez ao gol de Deulofeu que poñía o 2-0 no marcador que selaba a vitoria de España a domicilio. Iago Aspas tivo dez minutos ao final, que non bastaron para que fixese gol, aínda que chegou a deixar algunha mostra do seu talento, como unha parede con Deulofeu que rematou nun remate desviado de Silva.

Ao termo do encontro, o seleccionador francés, Didier Deschamps, recoñeceu que España "segue sendo un equipo de moito nivel. Púxonos en dificultades, sobre todo na primeira parte porque tiveron moita posesión, moita máis que nós. A pesar disto tivemos as nosas oportunidades", relatou.

O galo pechou a súa intervención falando do VAR, o sistema de videoarbitraxe que foi utilizado en varias ocasións este martes. "Avisáronnos. Non quero resumir o partido no vídeo. Está para axudar nas decisións. É un experimento pero quizais estas probas axuden a aclaralo. Se se poden corrixir erros, como foi o caso de España, parece lóxico que se aplique a xustiza deportiva", sentenciou.