Bares e restaurantes poderían ampliar horarios a semana próxima co novo protocolo, adianta Feijóo
As novas normas para a hostalería estaban previstas para onte, pero a Xunta aprázaas unha semana alegando a necesidade de consenso co golpeado sector
O presidente apunta que haberá un mínimo nos niveis de aforo sexa cal for a incidencia nos concellos en busca de máis estabilidade para os empresarios
Arquivo - Terrazas de restaurantes cheas de xente en Santiago de Compostela.
O novo protocolo covid para a hostalería incluiría aforos "mínimos" e "asegurados" nos interiores dos locais "con independencia da situación epidemiolóxica dos concellos" nos que se atopen devanditos negocios. A partir de aí, "estableceríanse gradacións en función da evolución da pandemia nas localidades".
O presidente da Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, avanzou algúns dos aspectos que podería incluír o novo documento para o sector na rolda de prensa deste xoves, posterior á reunión do Consello de Goberno.
"A hostalería quere o máximo aforo posible en interiores, pero iso hai que acordalo. O obxectivo é manter unha porcentaxe mínima en interiores con independencia da situación en cada concello, porque a inmensa maioría da poboación está vacinada e, aínda que pode haber algún repunte ou brote, sería de menor mortalidade. No que hai que poñerse de acordo é nese nivel basal", explicou Feijóo.
POSIBLE AMPLIACIÓN DE HORARIOS
O titular do Executivo autonómico tamén sinalou que hai "posibilidade" de ampliar os horarios "en terrazas e as fins de semana", pero puntualizou que non é seguro, posto que ambas as partes seguen en conversacións, sobre as que o presidente se ha mostrado "optimista".
"Faremos todo o que sexa razoable dentro da situación epidemiolóxica. Pero hai que destacar que gran parte dos galegos aposten polos exteriores, independentemente da situación meteorolóxica, que en termos sanitarios é unha gran noticia", remarcou o responsable da Xunta, que indicou que o protocolo se establecerá "partindo da base de que gran parte da poboación está vacinada".
"MADUREZ" DO SECTOR HOSTALEIRO
Núñez Feijóo encomiou a actitude do sector, "que participou activamente" e que ademais, no que respecta ao certificado covid, demostrou "unha gran madurez" coa "aceptación e consenso maioritario" do documento acreditativo para acceder ao interior dos locais de hostalería.
Ademais, o presidente avanzou que, de consolidarse a tendencia á melloría da situación epidemiolóxica en Galicia, "faranse cambios máis específicos en protocolos para hostalería, ximnasios e similares", xa con "certa vocación de permanencia cara ao outono de 2021".
Escribe o teu comentario